Acasă Eveniment Judecătorii din Timişoara au lucrat mai mult decât anul trecut

Judecătorii din Timişoara au lucrat mai mult decât anul trecut

671
DISTRIBUIȚI

În acest an, la bilanţul Judecătoriei Timişoara a participat şi Horaţiu Dumbravă, preşedintele CSM (Consiliul Superior al Magistraturii) din România. Dumbravă a întârziat la întâlnirea cu ziariştii din Timişoara aproximativ două ore. Motivaţia preşedintelui CSM a fost una cât se poate de simplă. ”Am stat foarte mult în aeroportul din Timişoara şi de aceea am întârziat”, a spus preşedintele CSM.

„Deficitul de personal va fi rezolvat în maxim doi ani”

Horaţiu Dumbravă a declarat jurnaliştilor că a venit la bilanţul prezentat de Judecătoria Timişoara din respect pentru magistraţii din acest oraş, care au un volum foarte mare de muncă. De asemenea, preşedintele CSM promite că în maxim doi ani va rezolva problema deficitului de personal în judecătoriile de la noi din ţară. „Ştiu că este un deficit de personal la toate instanţele din această ţară. Acest lucru s-a întâmplat ca urmare a faptului că în anul 2009-2010 mai mulţi colegi au ieşit la pensie şi nu a mai fost angajat nimeni în locul lor. Sper ca în maxim doi ani această problemă să fie rezolvată. Asta şi pentru faptul că avem foarte mulţi magistraţi tineri care doresc să intre în acest sistem. Revenind la bilanţul celor din Timişoara, pot să vă spun că sunt conştient că în anul 2010 un judecător a avut în lucru aproximativ 1.500 de dosare. Acest număr de dosare este foarte mare şi este greu să lucrezi în astfel de condiţii” , a mai adăugat Horaţiu Dumbravă, preşedintele CSM.

Aproape 40.000 de dosare rezolvate în anul 2010

În anul 2010, judecătorii din Timişoara au avut în lucru un număr de 37.996 de dosare, adică cu 7.200 de dosare mai mult faţă de anul 2009. Dintre acestea, aproape 35.000 de dosare au fost pe civil. Dumitru Hantea, magistrat al Judecătoriei Timişoara, spune că în anul care a trecut a fost un volum mare de muncă la instanţa pe care o reprezintă. „Este adevărat că un judecător a avut peste 1.500 de dosare în lucru în anul 2010. Pot să vă spun că şi în aceste condiţii, judecătorii din Timişoara şi-au făcut treaba într-un mod profesional. Sperăm ca în cel mai scurt timp să mai fie angajaţi noi oameni în sistem, pentru ca lucrurile să decurgă normal”, spune Dumitru Hantea.

Comentarii

comentarii