Acasă Actualitate Jumătate de milion de euro pentru dezvoltarea turismului la Ghilad

Jumătate de milion de euro pentru dezvoltarea turismului la Ghilad

DISTRIBUIȚI

primaria ghilad-35894Primăria comunei Ghilad a organizat zilele trecute cea de a doua etapă a Festivalului „Turismul în Banat” din cadrul proiectului cu finanţare europeană intitulat „Începutul dezvoltării turismului în zona transfrontalieră Bela Crkva şi Ghilad” – SMIS CODE 1296.
Proiectul vizează cooperarea bilaterală româno-sârbă în domeniul promovării turismului cultural şi contribuie la dezvoltarea locală a celor două comunităţi prin îmbunătăţirea infrastructurii turistice locale.
„Festivalul „Turism în Banat” din Ghilad s-a dorit a fi un eveniment major, care să le dea posibilitatea participanţilor şi vizitatorilor de pe ambele părţi ale frontierei să participe la competiţii sportive, spectacole de muzică populară, cântece şi dansuri multietnice, la parada portului popular multietnic, concursuri gastronomice şi vizite în zonă. Cu ocazia acestui eveniment, a fost inaugurată Arena multifuncţională din comuna Ghilad, construită sub forma unui balon de tip tensiostatic de peste 1.000 mp, oferind în viitor infrastructura necesară organizării a cât mai multor acţiuni turistice, sportive şi culturale”, spune Laszlo Aranca, manager proiect.
La eveniment au participat peste două mii de persoane din România şi Serbia, care s-au bucurat de târgurile cu produse autohtone organizate cu acest prilej, iar 450 de artişti populari din cele două ţări, reprezentând grupuri de dans, orchestre, cântăreţi, sportivi au susţinut programe cultural-sportive.
Proiectul „Începutul dezvoltării turismului în zona transfrontalieră Bela Crkva şi Ghilad” este finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia şi beneficiază de un buget de 522.000 euro, din care 457.000 euro îi revin comunei Ghilad. Durata proiectului este de 24 luni, iar implementarea se face simultan în Ghilad şi Bela Crkva, comună unde s-a modernizat terenul de fotbal din satul Grebenac.

Comentarii

comentarii