Acasă Actualitate La mulţi ani, Franţa!

La mulţi ani, Franţa!

750
DISTRIBUIȚI

Franţa sărbătoreşte marţi Ziua Naţională într-un format redus din cauza epidemiei COVID-19. Pentru prima dată după 1945, autorităţile au anulat tradiţionala defilare militară de pe Champs-Elysées pentru celebrarea Căderii Bastiliei, ce a marcat, la 14 iulie 1789, declanşarea Revoluţiei franceze.

Din cauza pandemiei COVID, festivităţile dedicate momentului sunt în acest an foarte reduse şi la nivelul institutelor franceze din România.

În acest context, şi ambasadorul Franţei la Bucureşti, Michele Ramis, a punctat în discursul său: “Pentru modul nostru de viaţă, criza sanitară şi izolarea au fost un şoc, au paralizat activitatea companiilor noastre, au ameninţat locurile noastre de muncă, au periclitat libera circulaţie în Europa, au închis universităţile şi şcolile. Din păcate, virusul nu a fost încă învins, el circulă şi continuă să ne ameninţe. În primul rând, am un gând special pentru persoanele care şi-au pierdut viaţa în această epidemie, pentru familiile şi persoanele dragi şi pentru cei care sunt încă în convalescenţă”.

Cu optimism şi luciditate, sperăm ca viitoarea aniversare a a Zilei Franţei să ne prilejuiască libertatea de a sărbători evenimentul aşa cum am fost obişnuiţi până în acest an!

La mulţi ani, Franţa! Vive la France!

Comentarii

comentarii