Acasă Cultura Maratonul teatral care precede viitorul an cultural

Maratonul teatral care precede viitorul an cultural

DISTRIBUIȚI

Festivalul de O Zi, aflat anul acesta la cea de-a VI-a ediție, va avea loc pe parcursul întregii zile de joi, 17 noiembrie 2022, și se va desfășura, în exclusivitate, la sediul Teatrului Merlin. Spectatorii noștri fideli știu deja că, dacă a venit luna noiembrie, o zi din această lună avem teatru de dimineața până seara.

La ora 9:00, fix, pentru că cine se scoală de dimineață, departe ajunge,  începe  ziua teatrală  cu primul spectacol  Scufița Roșie, prezentat de cei de la AnimaArt din Cluj-Napoca: Dana Bonțidean și Leonard Viziteu . Producția realizată  în regia Danei Bonțidean, cu scenografia Elenei Ilaș și a lui Florin Marin , ne captează interesul și ne amintește că râsul înseamnă sănătate!

La ora 11:00, descoperim împreună copilul cu sufletul curat, dispus permanent la joacă, care caută să înțeleagă gândurile și sentimentele celor mari, prin  spectacolul Pinocchio, adaptare de Dana Bonțidean după povestea “Pinocchio” de Carlo Collodi.

La ora 13:00, are loc spectacolul Cufărul magic. Nuți Dorobanțu și Sorin Dorobanțu , ne aduc dintr-un  cufăr care prinde aripi cu ajutorul copiilor, prin magie, personaje hazlii și frumoase.

La ora 15:00, Laura Boboc și Adam Boboc , sosiți de la Alba-Iulia, ne animează cu spectacolul Clovnii petrecăreți.

La ora 19:30, Auăleu  prezintă spectacolul Grand Hostel Timișoara.  Acționează: Cristine Cizmaș, Armand Iftode, Ioan Codrea, Jasmina Mitrici, Ionuț Marian Pîrvulescu, Anastasia Miulescu, textul și înscenarea aparținând lui Ovidiu Mihăiță. Timp de 2 ore și jumătate, cu tot cu o pauză de tras sufletul de atâta râs în limba internațională română, recomandat celor peste 16 ani, Auăleu ne va surprinde atât de real, trist de vesel sau vesel de trist (cum vă pică mai bine), încheind astfel micul mare Festival de  O Zi al Teatrului Merlin.

Un eveniment susținut de Consiliul Județean Timiș.

Program spectacole

Festivalul de o zi – ediția a VI-a

Joi, 17 noiembrie 2022

Ora 9:00

AnimaArt, CLUJ-NAPOCA

SCUFIȚA ROȘIE, 3+, 45 min.

Ora 11:00

AnimaArt, CLUJ-NAPOCA

PINOCCHIO, 3+, 45 min.

Ora 13:00

Teatru pe roți, ARAD

CUFĂRUL MAGIC, 4+, 45 min.

Ora 15:00

Tărâmul poveștilor DOLLO, ALBA-IULIA

CLOVNII PETRECĂREȚI, 3+, 45 min

Ora 19:30

AUĂLEU, TIMIȘOARA

GRAND HOSTEL TIMIȘOARA, 16+, 2 ore de râs cu pauză

Comentarii

comentarii