Acasă Administraţie Mașinile abandonate pe străzile din Timișoara – adevărate focare de infecție!

Mașinile abandonate pe străzile din Timișoara – adevărate focare de infecție!

571
DISTRIBUIȚI

Mașinile abandonate care ocupă inutil locurile de parcare pe străzile din Timișoara continuă să fie o mare problemă a orașului. Oriunde te uiți pe domeniul public descoperi mașini părăsite, copleșite de rugină și praf, unele cuprinse chiar de bălării, toate reprezentând un risc de poluare cu substanțe periculoase.

Poliția Locală Timișoara face demersuri mari pentru a-i identifica pe proprietari și a le ridica pe cele fără stăpân, dar pe de altă parte numărul acestor rable ese în creștere. Întotdeauna există cetățeni care preferă să își abandoneze mașinile inutile pe domeniul public al orașului cu efecte foarte grave asupra mediului și asupra întregii comunități.

În 2020, polițiștii locali din Timișoara au reușit să ridice de pe străzi 778 de autovehicule abandonate. În unele cazuri, proprietarii au fost convinși să le ridice, însă în altele, nu. Procedurile sunt anevoioase, dar mașinile au fost ridicate abia după ce proprietarii au fost notificați ori amendați.

Poliția Locală Timișoara susține că în cazul tuturor acestor autovehicule trebuie respectate procedurile prevăzute de lege pentru a se putea determina dacă un autovehicul poate sau nu să fie ridicat de autorități de pe domeniul public, motiv pentru care termenele care trebuie respectate se pot prelungi la câteva luni, astfel că autovehiculele nu pot fi ridicate imediat de pe străzi.

”Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră continuă să acționeze cu privire la problema autovehiculelor abandonate pe raza municipiului Timișoara care se transformă în adevărate focare de infecție și ocupă locurile de parcare ale altor autovehicule în special în cartierele orașului”, atenționează Poliția Locală Timișoara.

Cetățenii pot accesa aplicația pe de site-ul www.polcomtim.ro/autoab2018 dedicată acestei categorii, unde pot verifica dacă un autovehicul anume a fost deja sesizat de o altă persoană.Astfel, în aplicație pot vedea dacă este în lucru și în ce stadiu, dar și ce s-a constatat în urma verificărilor efectuate deja în cazul celor sesizate anterior.

 

Comentarii

comentarii