Acasă Eveniment Medicul Marian Gașpar, arestat preventiv pentru 30 de zile

Medicul Marian Gașpar, arestat preventiv pentru 30 de zile

DISTRIBUIȚI

prof. dr. marian gaspar robotMarian Gaşpar, şeful Secţiei Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara, va fi reținut în arest preventiv pentru 30 de zile, a hotărât marți judecătorul de drepturi și libertăți al Tribunalului Timiș. Luni, același medic a fost ridicat de angajații DGA și reținut pentru 24 de ore, fiind și audiat în prezența avocaților săi.

Medicul ar fi fost prins în flagrant, în timp ce primea mită de 1.000 de euro de la un pacient. În total, este acuzat de șase fapte asemănătoare, petrecute în decurs de o săptămână, începând din 19 septembrie. Medicul ar fi cerut sume între 100 şi 2.000 de euro pentru a-şi desfăşura atribuţiile de serviciu.

Luni, într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş se arăta: „În data de 26.09.2022, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul M.G. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată (6 acte materiale). În fapt, s-a reţinut că în perioada 19.09. – 26.09.2022, în calitate de medic – şef Secţie Cardiologie, în cadrul unei unităţi spitaliceşti din municipiul Timişoara, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul ar fi pretins, indirect şi primit, de la şase pacienţi sau de la aparţinători ai acestora, sume de bani, în lei sau în valută, cuprinse între 100 euro şi 2.000 euro, în legătură cu activitatea desfăşurarea conform atribuţiilor de serviciu. Procurorii au dispus, prin ordonanţă, reţinerea inculpatului pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş”.

Comentarii

comentarii