Acasă Actualitate Ministerul Culturii aşteaptă proiectele Asociaţiei Timişoara Capitală Europeană 2021

Ministerul Culturii aşteaptă proiectele Asociaţiei Timişoara Capitală Europeană 2021

403
DISTRIBUIȚI

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a declarat vineri, la Timişoara, că este un proiect extrem de important pentru România, cel de Capitală Culturală Europeană 2021, iar de acum se aşteaptă ca Asociaţia TM 2021 să trimită proiectele cu evenimentele pentru a fi finanţate de minister.

El a precizat că cei aproape 53 de milioane de lei pe care guvernul i-a alocat prin ordonanţă sunt multianual acordaţi, până în anul 2022, iar banii necheltuiţi într-un an se pot raporta anul viitor.

“Am conştientizat acest lucru şi am urgentat cât posibil ca structural să putem avea la nivelul Guvernului României un act funcţional (…). Sunt aproape 53 de milioane de lei aportul guvernului. Vrem să desfăşurăm evenimente viabile, să scoatem în evidenţă Timişoara, care va avea toată susţinerea guvernului în acest sens. Este un proiect naţional, într-o oarecare măsură, şi local, am făcut câteva promisiuni de care până în momentul de faţă ne-am achitat şi le vom onora. (…). Noi aşteptăm acum proiectele Asociaţiei 2021”, a spus ministrul Daniel Breaz.

Secretarul de stat în Ministerul Culturii, timişoreanul Ion-Ardeal Ieremia, a precizat că un calendar al evenimentelor îl face Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021 şi există posibilitatea finanţării tuturor evenimentelor pe care acesta le va propune.

Comentarii

comentarii