Acasă Eveniment Ciuhandu: „ Nu mă duc nici în PDL , nu mă duc...

Ciuhandu: „ Nu mă duc nici în PDL , nu mă duc nici în PNL, nici nicăieri”

578
DISTRIBUIȚI

Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, nu dezvăluie încă dacă se mai înscrie într-o cursă pentru fotoliul de edil-şef al urbei. Aflat la cel de-al patrulea mandat în fruntea Timişoarei, Ciuhandu spune că ia în calcul şi varianta retragerii, pentru a putea petrece mai mult timp cu familia. Până în 2012, însă, Ciuhandu declară vă vrea să ducă la bun sfârşit portocolul administrativ semnat la nivelul judeţului cu PNL, FDGR şi PSD şi are în vedere şi eventuale colaborări, tot în domeniul administraţiei, pe proiecte concrete, cu PD-L, partid pe care continuă, totuşi, să-l critice.

“Dacă voi candida, voi candida pentru primărie din partea PNŢCD”

 

“Dacă voi candida, voi candida pentru primărie din partea PNŢCD”

Ciuhandu a ţinut să clarifice faptul că, dacă va candida pentru vreo funcţie în 2012, aceea va fi de primar al Timişoarei, iar partidul din partea căruia va candida va fi PNŢCD. „ Am spus că, la fel ca în urmă cu patru ani, prioritatea mea este să îmi onorez acest mandat şi, în răstimpul care a mai rămas până la finalizarea lui să fac cât mai multe. Am spus că eu nu plec din PNŢCD, pentru că eu nu am venit aici să mă chivernisesc, ci pentru că eu cred în aceste valori; că eu nu mă duc nici în PDL (mi s-a spus că sunt unele zvonuri), nu mă duc nici în PNL, nici nicăieri. La momentul potrivit o să vă spun cum apreciez: dacă e cazul să candidez sau nu. Nu exclud varianta de a candida, iar dacă voi candida, voi candida pentru primărie din partea PNŢCD. Însă momentan nu pot să spun că sunt sigur nici că voi candida, nici că nu voi candida”, a declarat Ciuhandu.

„Guvernul în loc să elibereze presiunea fiscală asupra administraţiilor, o menţine şi ne mai ia şi bani”

Gheorghe Ciuhandu şi-a reluat deja celebrul discurs, inspirat însă din realitate, prin care critică guvernul că nu alocă suficiente fonduri Timişoarei. „Noi din impozitul pe venit primeam până acum un an 47%, acum primim 44% şi era să primim 41%. De asemenea, sumele care ni se repartizează din TVA pentru diverse activităţi anul acesta au venit mult mai mici. În plus, avem proiecte europene pentru care trebuie să asigurăm cofinanţarea. Eu am înţeles că toţi pledează pentru descentralizare. Nu mi se pare normal ca Timişoara, care, cel puţin în domeniul TVA, livrează bani la bugetul de stat în neştire, să primească o sumă mai mică decât cea de anul trecut, iar în privinţa cotei părţi din impozitul pe venit (care afectează toate primăriile din ţară), ponderea să scadă, într-un context în care se doreşte descentralizarea. Bineînţeles că astfel se creează probleme la nivelul tuturor primăriilor. Dar aici intervine factorul politic, care pentru unii va fi mumă, iar pentru alţii ciumă, la fel ca până acum. Timişoara are o cifră scăzută din punct de vedere al şomajului, din punct de vedere al performanţei economice şi al investiţiilor stă bine, dar cu toate astea nu ne putem redresa. Iar Guvernul în loc să elibereze presiunea fiscală asupra administraţiilor, o menţine şi ne mai ia şi bani. Şi nu ştiu unde vom ajunge dacă vom continua aşa”, a declarat Gheorghe Ciuhandu.

 

Comentarii

comentarii