Acasă Cultura Nume sonore din industria muzicală urcă pe scenă, sâmbătă, la Muzicon Summer...

Nume sonore din industria muzicală urcă pe scenă, sâmbătă, la Muzicon Summer Camp Buzad

DISTRIBUIȚI

Muzicienii aleși să își petreacă săptămâna în tabăra de creație Muzicon Summer Camp au colaborat și au creat muzică nouă ce va fi ascultată pentru prima dată sâmbătă, 19 august, la The Village, Buzad.

În afara pieselor proaspăt produse, evenimentul va aduce și seturi ale unor artiști deja consacrați, prezenți în tabără.

Cei care vor urca pe scenă în fața publicului, în diverse colaborări, sunt: Octavian “Vita” Horvath, DJ K-Lu, Uțu Pascu, Mighty Boogie, Serena Voaides, Thea Marconi, Adolf Vegh, Cristian Paroș, Lazar Ometita, Flavius Vutan, Bogdan Cotirta Gruicin, Sorin Ghiniță, Mihai Bele, Lemarian și VJ Burger.

Evenimentul începe de la ora 20.00 cu următoarele proiecte muzicale:

DJ Set: Bele

Live act: Berlin Division

Showcase – muzica produsă în Muzicon Summer Camp

Live act: 150 Stoka

Live act: Doctorul Sinteză

Accesul și camparea în cadrul locației The Village sunt gratuite.

Dezvoltarea unei tabere de creație muzicală a avut la bază dorința de creștere a scenei muzicale alternative și aducerea laolaltă a unor muzicieni diferiți, care să producă muzică originală, aparte.

“După lansarea apelului de înscriere, ne-am bucurat de un interes ridicat, din multe orașe ale țării, acest lucru făcându-ne cu atât mai grea alegerea, însă criteriile principale de care am ținut cont au fost diversitatea și elementul de inedit.

Am ales muzicieni cu background și vârste diferite, pregătire muzicală diversificată, care, cel mai probabil, ar fi fost greu să ajungă să colaboreze în activitatea lor cotidiană”, spune Bogdan Cotîrță-Gruicin, inițiatorul și coordonatorul Muzicon.

Showcase-ul de prezentare al pieselor produse în această săptămână va fi înregistrat și ulterior va apărea pe un material discografic.

Proiectul face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 (Timișoara 2023) și este finanțat prin programul LoB2023+, derulat de Centrul de Cultura și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Comentarii

comentarii