Acasă Actualitate Persoanele avertizate de primărie să își curețe terenurile de ambrozie nu țin...

Persoanele avertizate de primărie să își curețe terenurile de ambrozie nu țin seama de somații

DISTRIBUIȚI

Din peste 400 de somații trimise de Primăria Timișoara la proprietarii terenurlior care au fost infestate cu ambrozie, doar un sfert au avut o reacție din partea celor vizați.  Doar 51 de persoane au răspuns acestor somații și au luat măsurile de cosire a ambroziei conform primăria.

Împreună cu Poliția Locală se desfășoară acțiuni pentru a preveni răspândirea ambroziei, scopul final nu este penalizarea celor vizați, ne asigură autoritățile, ci combaterea acestei plante.

După transmiterea somațiilor, Poliția Locală a verificat soluționarea acestora de către proprietari. Cei care nu se conformează și nu cosesc ambrozia de pe propriile terenuri, primesc apoi un avertisment. Până la ora actuală s-au transmis 23 de astfel de avertismente. Dacă nici după primirea avertismentelor proprietarii nu aplică măsurile necesare de combatere a ambroziei, aceștia vor fi sancționați cu amendă contravențională. Menționăm, de asemenea, că Poliția Locală va aplica amenzile contravenționale până la data de 31 octombrie.

Conform Legii nr. 62/2018 privind combaterea ambroziei și ale art. 7 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018, obligația proprietarilor de terenuri este de prevenire, combatere și distrugere a buruienii. Acestea se pot realiza prin cosire repetată, distrugere cu unelte agricole, smulgere, în cazul unor suprafețe izolate sau erbicidare, după caz. Amenzile contravenționale sunt de la 1.000 lei la 5.000 lei în cazul persoanelor fizice, respectiv de la 10.000 lei la 20.000 lei în cazul persoanelor juridice.

Comentarii

comentarii