Acasă Actualitate Pesta porcină africană, confirmată la o suină moartă, într-o gospodărie din comuna...

Pesta porcină africană, confirmată la o suină moartă, într-o gospodărie din comuna Tormac

DISTRIBUIȚI

Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Timiș a confirmat, sâmbătă, 7 august, că un porc găsit mort, cu o zi în urmă, într-o gospodărie din comuna Tormac, era infectat cu pestă porcină africană. Drept urmare, marți, 10 august, Centrul Local de Combatere a Bolilor Timiș, condus de prefectul Zoltan Nemeth, a decis să instituie zonele de protecție și de supraveghere din jurul focarului. În plus, a fost și o hotărâre ca celelalte suine din gospodărie, trei la număr, să fie ucise.

A mai fost aprobat un plan de măsuri pentru cazul în care boala este confirmată și la ceilalți porci domestici din exploatația non-profesională din comuna Tormac, localitatea Cadar, nr.132. În cazul acestei confirmării, DSVSA Timiș va lua toate măsurile care se impun.

„Precizăm că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic pentru specia suină”, transmit reprezentanții prefecturii.

Comentarii

comentarii