Acasă Eveniment Peste 300 de amenzi date de polițiștii rutieri din Timiș, în weekend

Peste 300 de amenzi date de polițiștii rutieri din Timiș, în weekend

617
DISTRIBUIȚI

În zilele de week-end, poliţiştii rutieri din Timiș au aplicat peste 300 de sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați. Pentru a combate principalele cauze generatoare de accidente și a reduce riscul rutier, polițiștii i-au pedepsit pe cei care au condus autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive şi pe cei care au depășit limitele de viteză.

În perioada 4 – 6 octombrie, au fost constatate cinci infracțiuni rutiere și aplicate 377 de sancţiuni contravenţionale, 103 fiind acordate doar pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Polițiștii au suspendat și 17 permise ca urmare a neacordării priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, a nerespectării regulilor privind depășirile şi limitele legale de viteză și a conducerii sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost retrase și 18 certificate de înmatriculare.

Un caz excepțional a fost depistat pe 6 octombrie. În jurul orei 7, polițiștii rutiere au oprit pentru control, pe calea Lipovei din Timișoara, un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani. Vizibil amețit, bărbatul a fost supus testării cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0.87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Comentarii

comentarii