Acasă Economic Polonezii de la Scallier au preluat parcul de retail Prima Shops din...

Polonezii de la Scallier au preluat parcul de retail Prima Shops din Timișoara, pe care îl vor opera sub brandul „FunShop Park”

DISTRIBUIȚI

Grupul polonez Scallier a preluat parcul de retail Prima Shops din Timișoara, de la dezvoltatorul de proprietăți imobiliare Oasis Retail Development & Consulting, pe care îl va opera sub brandul „FunShop Park”.

Oasis Retail Development & Consulting, deținut de oamenii de afaceri Klaus Reisenauer și Kurt Wagner, operează o rețea de parcuri de retail sub brandul Prima Shops. Proiectul Prima Shops din Timișoara a fost demarat în 2019, dar nu a fost finalizat.

Oasis Group este unul dintre principalii dezvoltatori și operatori de proprietăți de retail din România, având un portofoliu de aproape 2 milioane de metri pătrați de teren dezvoltat și peste 100 de proiecte de retail finalizate. Compania, din Sibiu, dezvoltă proiecte sub brandurile Prima Shops și Family Center.

Grupul polonez a fost asistat de PeliPartners pentru realizarea tranzacției cu Oasis. Profit.ro a anunțat recent că Scallier a început negocierile cu mari retaileri pentru închiriere de spații în parcurile de vânzare cu amănuntul pe care le pregătește în România, semnând un contract cu retailerul german Kik Textilien. Kik va ocupa o suprafață de 640 metri pătrați în parcul Funshop care va fi deschis la Focșani, indică Wojciech Jurga, Managing Partner Scallier.

În vară, Profit.ro a anunțat că grupul polonez Scallier se extinde în România cu o rețea de parcuri de retail și vrea ca, până în 2022, să finalizeze 6 facilități comerciale pe piața locală sub brandul Funshop Park. În acest an vor fi deschise astfel de parcuri la Roșiorii de Vede (6.300 mp) și Focșani (5.000 mp). Celelalte parcuri de retail vor fi construite în Hunedoara, Vaslui și Vladimirescu (lângă Arad).

Suprafața totală închiriabilă a celor 6 parcuri va fi de 40.000 de metri pătrați. Scallier a obținut deja autorizații de construire pentru 3 parcuri de vânzare cu amănuntul în România, iar în prezent are 7 spații securizate, în această lună urmând să înceapă construcția primului parc, cu o suprafață de 6.300 metri pătrați.

“Am decis să dezvoltăm proiecte pe piața românească atât datorită asemănărilor cu piața poloneză, cât și datorită etapei în care se află România. Averea rezidenților este în creștere, iar oferta de spații moderne de retail este foarte limitată. În multe orașe cu zeci de mii de oameni, nu există deloc astfel de spații”, a declarat, în vară, Wojciech Jurga.

Sursa: profit.ro

Comentarii

comentarii