Acasă Administraţie Poluarea fonică, un pericol! Zgomotul în Timişoara este depăşit în proporţie de...

Poluarea fonică, un pericol! Zgomotul în Timişoara este depăşit în proporţie de 40%

297
DISTRIBUIȚI

zgomot

Poluarea fonică reprezintă una dintre cele mai mari ameninţări la adresa sănătăţii cetăţenilor din Timişoara. Dacă pe timp de zi, traficul auto infernal şi activitatea zgomotoasă a unor societăţi fac viaţa omului un chin, noaptea violentează liniştea timişoreanului chefurile deşănţate de la terase, cluburi şi baruri.

Ultimul raport al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Timiş, din luna iunie, demonstrează clar: limita de zgomot de 50 de decibeli a fost depăşită în proporţie de 40%, în Timişoara.

„S-au efectuat un număr de 15 determinări de acustică urbană în luna iunie 2014. S-au înregistrat depășiri ale limitei maxime admise în proporție de 40,0 % din totalitatea punctelor de măsurare. La efectuarea acestor determinări s-a folosit sonometru de tip Bruel & Kjaer”, se arată în raport.

APM a efectuat măsurători de acustică urbană echivalent Lech, pentru zgomotul generat de traficul rutier și activitățile unor societăți, pe timp de zi, în zonele rezidențiale și alte zone ale municipiului Timișoara și a altor localități.

Din cauza zgomotului prea mare, viaţa timişorenilor continuă să fie un coşmar în această perioadă. În goana după bani şi după clienţi, proprietarii de terase calcă în picioare orice normă de conveţuire socială, sfidează bunul simţ şi liniştea cetăţenilor. Organizează petreceri până dimineaţa în aer liber, dau muzica la maxim, iar clienţii ameţiţi de aburii alcoolului intensifică hărmălaia, ţipând, chiuind din toţi plămânii. Cele mai mari probleme sunt cu cluburile şi barurile din zona Spitalului Judeţean, de pe b-dul Vasile Pârvan şi cele de pe malurile Begăi, dar şi din centru. Cetăţenii s-au plâns la Garda de Mediu şi au fost făcute măsurători.

„Acum, două săptămâni, am făcut măsurători cu agenţia de zgomot. Din păcate nu s-a putut stabili exact că vine de la o terasă sau alta. Este greu de stabilit de unde vine cu exactitate, fiindcă gomotul se propagă. Garda de Mediu le-a impus să ia măsuri pentru a limita zgomotul pentru a se propaga, mai ales pe timp noaptea. În luna august vom relua inspecţiile să constatăm au făcut pentru a reduce poluarea fonică. Dacă nu vor respecta legislaţia le vom da Stop muzica de la o anumită oră în sus”, a declarat Mariana Lorintzi, şeful Gărzii de Mediu Timiş.

Comentarii

comentarii