Acasă Eveniment Prefectul sare la beregata speculanţilor

Prefectul sare la beregata speculanţilor

435
DISTRIBUIȚI

Preocupări pe timp de criză…  Încă un inamic public a fost identificat:
Preţul terenurilor a scăzut, iar cei care le au încearcă să mai scoată cumva bani din ele. Prefectul de Timiş, Mircea Băcală, a aflat de o practică pe care o au în repertoriu unii proprietari de terenuri, dar care este perfect legală. Concret, cumpără terenul de la un proprietar ce urmează a fi despăgubit de o anumită primărie, pentru că nu mai are unde să-i dea teren şi se aleg cu preţul la care a fost evaluat terenul, proprietarul primind preţul la care s-a înţeles cu cumpărătorul.- O afacere perfect legală, pe care prefectul o numeşte “speculă”. “Nu vreau să spun că este ilegal, dar se află la limita legalităţii”
“E vorba de anumite intenţii ale unor oameni de afaceri axaţi pe partea imobiliară, a terenurilor, care în urma crizei imobiliare s-au reorientat şi, probabil, din calculele lor au constatat că este mult mai avantajoasă obţinerea de despăgubiri de la statul român decât să investească în terenuri. Probabil, despăgubirile depăşesc acum valoarea terenului – despăgubirile pe care le pot primi cetăţenii care au vechiul amplasament ocupat şi o primărie nu mai are teren. Am foarte multe cazuri. Primăria oferă 2-3 variante, după care despăgubiri. Am văzut că aceşti oameni de afaceri au intenţia de a face contracte de cesiune a acestor drepturi, urmând ca cetăţenii să primească o sumă foarte mică, aceste persoane să cedeze drepturile. Nu vreau să spun că este ilegal, dar se află la limita legalităţii”, spune prefectul de Timiş.
“Să nu se lase ademeniţi de sume de bani primite rapid”
Conform prefectului de Timiş, ţinta acestor oameni de afaceri sunt persoane vârstnice, fără moştenitori. Persoane care, în schimbul unei sume de bani care vine foarte rapid, cedează dreptul pe care îl pot avea. “Eu cred că e vorba de speculă. Sunt induşi în eroare să semneze un document. Verbal, le spun că vor primi banii mâine, dar legal îi primesc după ce se primeşte despăgubirea. Faptul că acea persoană nu a fost informată… nu am absolut nici un temei legal. Dorinţa mea este să avertizez cetăţenii judeţului Timiş, care au un astfel de dosar, în diferite stadii, să se gândească foarte serios la opţiunile pe care le au. Trebuie să-şi păstreze opţiunea de a-şi primi întregul drept şi să nu se lase ademeniţi de sume de bani primite rapid”, cred prefectul.

 

Comentarii

comentarii