Acasă Actualitate Preotul Viorel Râncu de la parohia Timișoara – Elisabetin – un cărturar...

Preotul Viorel Râncu de la parohia Timișoara – Elisabetin – un cărturar iubit de credincioși – a trecut la cele veșnice

1889
DISTRIBUIȚI

Mitropolia Banatului a anunțat că preotul Viorel Râncu de la parohia Timișoara – Elisabetin (Piața Crucii,) în vârstă de 66 ani, a trecut la cele veșnice, după o lungă și grea suferință.

Părintele Râncu s-a născut în localitatea Șopotu  Vechi, jud. Caraș-Severin la 22 iunie 1953. A absolvit Seminarul Teologic „Ioan Popasu” din Caransebeș în anul 1973 și a luat licența în Teologie a Institutului Teologic din București în anul 1978.

A fost hirotonit preot în anul 1980 și a slujit la parohia Topleț din Episcopia Caransebeșului, ulterior fiind numit profesor la Seminarul din Caransebeș – unde a obținut toate gradele didactice, fiind numit și profesor metodist pentru profesorii de religie.

A activat și în administrație ca inspector eparhial în anii 1996-1999 și a fost inclus în Comisia de Bioetică a eparhiei Timișoarei.

În anii 1994-1995 a primit o bursă de studiu și a studiat la Institutul ecumenic din Geneva (Elveția).

Din anul 2001 a fost numit preot la parohia Timișoara – Elisabetin de unde s-a pensionat în anul 2018.

Pentru activitatea sa preoțească și culturală a fost distins cu rangul de iconom-stavrofor.

A fost un preot-cărturar, autodidact, iubitor de carte și învățătură, iubit de credincioși și căutat de fii duhovnicești pentru firea lui blândă, cuvântul cald și plin de încurajare și, mai ales, pentru predicile bine pregătite și de un înalt nivel teologic.

Înmormântarea va avea loc, joi, 1 august, la Parohia Timișoara-Elisabetin, la ora 11:00.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!

Comentarii

comentarii