Acasă Administraţie Primăria invită timișorenii în consiliile de administrație ale unităților de învățământ

Primăria invită timișorenii în consiliile de administrație ale unităților de învățământ

590
DISTRIBUIȚI

Miercuri, 10 februarie, reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara anunță lansarea apelului deschis către „cei care doresc să ia parte activă la schimbarea învățământului timișorean, devenind reprezentanții primarului în consiliile administrative ale grădinițelor, școlilor și liceelor din oraș”. Prima dată, ideea inițiativei a fost prezentată chiar de primarul Dominic Fritz, cu mai bine de o săptămână în urmă.

Conform comunicatului de presă al primăriei, reprezentanții primarului „vor face nu numai legătura unității de învățământ cu primarul și echipa primăriei, cât mai ales vor facilita conexiuni cu diverse comunități din jurul unităților de învățământ care, la rândul lor, doresc să contribuie în educație”. Fiecare grădiniță, școală, liceu are un consiliu de administrație, în care primarul are responsabilitatea de a-și desemna un reprezentant al său, alături de reprezentanții cadrelor didactice, părinților și ai Consiliului Local Timișoara. Fritz a hotărât că vrea un mod nou de relaționare cu unitățile de învățământ, astfel că a lansat acest apel.

„Părinții și profesorii au sesizat că, până acum, reprezentanții primarului nu s-au implicat în rezolvarea problemelor școlilor și nici nu au contribuit cu idei noi. De aceea vrem să dăm timișorenilor un rol mai important în conducerea școlilor. Vrem să atragem și să implicăm în consiliile de administrație timișoreni preocupați de educație, cu experiențe diverse și care sunt motivați să ia decizii curajoase în beneficiul copiilor”, a explicat primarul.

Concret, cei interesați, „motivați de dorința de a participa la schimbarea educației”, trebuie să susțină acest rol voluntar circa 2-4 ore pe lună. Printre altele, vor lua parte la adoptarea proiectului de buget și avizarea execuției bugetare, aprobarea planului de dezvoltare instituțională, a curriculumului și a orarului. De asemenea, consiliul organizează concursul de ocupare a funcțiilor de director și de director adjunct și aprobă planul de încadrare a personalului.

„Cei selectați nu pot fi membri în consiliul de administrație al grădiniței sau școlii unde merge copilul lor sau altă rudă apropiată. Însă pot servi în consiliul de administrație al unității de învățământ de care se simt atașați – poate fi școala din cartier pe lângă care trec zilnic, grădinița unde a mers copilul lor și ale cărei nevoi le cunosc îndeaproape sau un liceu vocațional la care simt că pot contribui cu perspectiva lor profesională, pentru a-l duce la următorul nivel.

Candidaturile pot fi trimise până în 21 februarie, ora 23:59. Acestea vor fi evaluate de către o comisie formată din reprezentanți ai societății civile și reprezentanți ai Primăriei Municipiului Timișoara, pe baza unei metodologii și a unei grile standard”, se mai arată în comunicat.

 

Mai multe informații pe https://comunitate.primariatm.ro/educatie/ca-scoli

Comentarii

comentarii