Acasă Actualitate Primăria Timișoara vrea să cumpere 240 de coșuri de gunoi cu până...

Primăria Timișoara vrea să cumpere 240 de coșuri de gunoi cu până la 700 de euro bucata

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara caută un furnizor care să îi livreze 240 de coșuri de gunoi, asemănătoare celor instalate deja în zona centrală. Și cele noi tot aici – dar și în cartierele istorice – ar urma să ajungă. Astfel, primăria a lansat licitație cu un preț total estimat la 753.120, fără TVA. Adică puțin peste 3.700 de lei bucata, cu tot cu TVA. Cel mai probabil, însă, prețul final va scădea.

Oarecum surprinzător, primăria și-a anunțat intenția de a cumpăra coșurile și pe Facebook: „Căutăm furnizor pentru coșuri de mari dimensiuni pe care să le amplasăm în cartierele istorice ale Timișoarei și în centru. Coșurile vor fi asemănătoare cu cele care se află deja în zona centrală, care au trecut testul timpului și au fost apreciate de timișoreni. Noile coșuri vor completa zonele unde sunt mai puțin prezente și li se simte lipsa, în special în cartierele istorice ale Timișoarei”, se arată în postare.

Astfel, caracteristici coșurile căutate de primărie ar fi următoarele: 100 -120 de litri, culoarea neagră, forma pătrată, cu scrumieră, confecționate din polietilenă, recipient interior din tablă zincată. Link-ul către licitația pe sistemul electronic este următorul: https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100159366. Termenul de depunere a ofertelor este 19 decembrie, ora 15:00.

Vă amintim că actualele coșuri „de mari dimensiuni” din centru au apărut în 2019, când fostul primar Nicolae Robu se lăuda că  Timișoara va avea coșuri „ca în Anglia”. Atunci, primăria a plătit câte 615 euro pentru fiecare dintre cele 54 de coșuri „Glasdon Jubilee”. Între timp, de când a ajuns primar Dominic Fritz, primăria a mai montat și 500 de coșuri „normale”, care au costat 300.000 de lei, dar și 20 de coșuri smart „Big Belly”, donate de Coca-Cola HBC.

Comentarii

comentarii