Acasă Administraţie Program inclusiv în duminica alegerilor locale la „Buletine”, la Timișoara. Nu și...

Program inclusiv în duminica alegerilor locale la „Buletine”, la Timișoara. Nu și pentru viza de flotant!

1968
DISTRIBUIȚI
buletin-romania-carte-de-identitate-1024x614 c 49070000

Direcția de Evidență a Persoanelor Timișoara anunță că sâmbătă și duminică, 26 și 27 septembrie, se vor primi cereri și se vor elibera acte de identitate. Totuși, nu se va renunța la regulile de distanțare: vor fi primite cel mult două persoane la fiecare ghișeu, iar persoanele pot intra doar cu cel mult 10 minute înainte de ora programării.

„În scopul asigurării cadrului necesar desfăşurării în condiţii optime a procesului electoral, pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale din data de 27 septembrie 2020, Direcţia de Evidenţă a Persoanelor a adaptat programul de lucru cu publicul, astfel încât să rezolve operativ solicitările privind eliberarea documentelor de identitate ale persoanelor cu drept de vot”, transmit reprezentanții departamentului din subordinea Primăriei Timișoara.

Sâmbătă, se vor primi cereri și elibera acte de identitate între orele 8.00 și 16.00, iar duminică, între 7.00 și 21.00. „Preluarea cererilor pentru eliberarea actelor de identitate / stabilirea reședinței se va face numai pe bază de programare telefonică la numărul 0747777666”, mai atrag atenția reprezentanții Direcției de Evidență a Populației Timișoara.

Având în vedere că cele două zile pot fi un prilej bun de a obține viza de flotant pentru cei care locuiesc, de fapt, în alt oraș decât cel menționat în buletin și, deci, doresc să și voteze în localitatea unde trăiesc, am apelat numărul de telefon dedicat programărilor. Doamna care a răspuns, însă, a fost destul de categorică: nu se pot face programări decât pentru buletine distruse, pierdute sau expirate!Pentru vize de flotant, ne-a rugat să revenim cu un telefon după data de 21 septembrie, pentru că, momentan, totul este rezervat. Inclusiv pe site-ul instituției nu se mai pot face programări mai devreme de 15 octombrie. Unele ghișee sunt rezervate chiar până pe 22 octombrie.

De menționat este și faptul că, oricum, cei cărora le-au expirat buletinele în perioada 1 martie 2020 – 27 septembrie 2020 aveau dreptul de a vota în baza acestora. Așadar, anunțul Direcției de Evidență a Populației Timișoara vine, mai ales, în sprijinul celor care și-au pierdut sau distrus buletinul recent, fiind greu de crezut că o persoană care voia să voteze, dar i-a expirat buletin înainte de 1 martie, nu și l-a schimbat deja…

Comentarii

comentarii