Acasă Administraţie Prorocul Nicolae Robu: ”Avem firmă pentru deszăpezire, deci nu va ninge”

Prorocul Nicolae Robu: ”Avem firmă pentru deszăpezire, deci nu va ninge”

453
DISTRIBUIȚI

Întrucât în ultimele ierni, când Timişoara a fost prinsă fără firme care să asigure  deszăpezirea corespunzătoare a oraşului, a nins din belşug, acum, când primăria are firmă, primarul Nicolae Robu se aşteaptă să nu mai ningă.

Edilul a anunţat în conferinţa de presă de vineri că licitaţia a fost câştigată de unicul participant la licitaţie, respectiv de aceeaşi firmă care asigură şi salubrizarea oraşului, SC Brantner Servicii Ecologice. Valoarea contractului încheiat pe patru ani este de 37 de milioane de lei cu TVA.

“S-a încheiat licitaţia pentru operatorul de deszăpezire. Acum sperăm să nu ningă mult, a nins destul atunci când nu aveam operator. A câştigat unicul ofertant, Brantner Servicii Ecologice. Conform contractului, acesta va primi 31 de milioane de lei plus TVA, pe o durată de patru ani. Trebuie precizat că se va plăti doar ceea ce se prestează efectiv. Noi nu avem asemenea condiţii (în contract, n.r.), de a se face plăţi fără să avem prestaţie, aşa cum este cazul altor unităţi administrative. Ca o noutate, în contract sunt prevăzute a fi curăţate toate cele 1.227 de străzi ale oraşului”, a declarat Nicolae Robu.

Arsenalul firmei care va putea fi folosit iarna este de 14 utilaje multifuncţionale mari, 16 de dimensiune mică, 4 încărcătoare pentru zăpadă şi gheaţă, 4 transportoare, două autocisterne.

“Pe utilaje se vor folosi sisteme GPS, iar la finalul lucrărilor se va prezenta de către operator harta GPS, pe baza căreia se va semna recepţia. Şi cei de specialitate din primărie vor putea vedea live unde sunt respectivele utilaje pe teren”, a mai spus edilul.

Comentarii

comentarii