Acasă Actualitate Protestatarii din Timişoara cer primarului şi Consiliului Local să ia poziţie faţă...

Protestatarii din Timişoara cer primarului şi Consiliului Local să ia poziţie faţă de revendicările lor

DISTRIBUIȚI

Reprezentanţii protestatarilor din Timişoara au depus sâmbătă, 21 ianuarie, la Primăria Timişoara, o solicitare adresată primarului Gheorghe Ciuhandu pentru dezbaterea în Consiliul Local Timişoara a situaţiei sociale din România şi din Timişoara şi pentru adoptarea unei declaraţii oficiale faţă de această situaţie. Consiliului Local Timişoara i se cere şi o poziţie oficială faţă de revendicările persoanelor care protestează public la Timişoara şi în celelalte oraşe mari ale ţării. Solicitarea iniţiată de Asociaţia "VICTORIA" a Luptătorilor în Revoluţie este semnată de peste 1.000 dintre participanţii la protestele publice din Timişoara.

 
Redăm în continuare textul integral al solicitării:
 
Asociaţia "VICTORIA" a Luptătorilor în Revoluţie, din Timişoara
Consiliul Director Timişoara, b-dul luliu Maniu nr. 11/1, tel./fax: 0256/446595
 
Nr. 1 / 21.01.2012
Către Consiliul Local Timişoara spre ştiinţă:
domnului Primar al oraşului Timişoara
Mass Media
 
Vă solicităm prin prezenta întrunirea Consiliului Local Timişoara, pentru a lua în dezbatere situaţia societală din România, precum şi din Timişoara şi a adopta o declaraţie oficială faţă de această situaţie, precum şi faţă de revendicările persoanelor care protestează public, în Timişoara, precum şi în celelalte mari oraşe ale ţării, în legătură cu situaţia menţionată anterior.
Considerăm că prin rolul fundamental pe care l-a avut în cadrul Revoluţiei Române din Decembrie 1989, oraşul Timişoara, populaţia oraşului şi Consiliul Local Timişoara, în calitate de organ principal de conducere, ales, la nivel local, trebuie să-şi aducă o contribuţie constructivă şi poate chiar determinantă la rezolvarea, pe cale paşnică, a conflictului societal care a izbucnit, în marile oraşe ale ţării în legătură cu politica aplicată de către actuala coaliţie de guvernare.
Precizăm că solicitarea în cauză este efectuată inclusiv în numele majorităţii participanţilor la protestul public, organizat în Timişoara (începând cu mitingul organizat în data de 04.11.2011, împotriva actualului preşedinte, precum şi a actualei coaliţii de guvernare a ţării), şi care, în data de 20.01.2012, au aprobat şi chiar a susţinut, prin aplauze şi scandări de lozinci corespunzătoare, această propunere.
Mai precizăm că protestatarii timişoreni, împreună cu majoritatea protestatarilor din cele¬lalte oraşe mari ale ţării, solicită, din câte cunoaştem?din mediatizarea evenimentelor?adoptarea următoarelor măsuri, în regim de urgenţă, în scopul normalizării situaţiei societale din România:
1. demiterea sau suspendarea actualului preşedinte al ţării;
2. demiterea actualului guvern al ţării;
3. constituirea unui guvern de tehnocraţi,care să conducă ţara o perioadă temporară necesară în vederea organizării de alegeri generale anticipate;
4. desfăşurarea, într-un viitor cât mai apropiat, a alegerilor generale anticipate, în vederea detensionării actualei situaţii societale;
5. efectuarea unei anchete societale, de către guvernul provizoriu de tehnocraţi şi continuată apoi de guvernul ales, referitor la cauzele care au condus la provocarea actualei crize societale, precum şi tragerea la răspundere a celor consideraţi vinovaţi;
6. organizarea, de către guvernul provizoriu de tehnocraţi, a unui referendum pentru revizuirea Constituţiei actuale a României, inclusiv în vederea desemnării Curţii Constituţionale ca instituţie de putere de stat, garantă a respectării Constituţiei, având în vedere că, în prezent, nici o instituţie de tip putere de stat nu este abilitată, constituţional, cu acest rol fundamental (preşedintele ţării fiind abilitat doar în calitate de veghetor, dar nu şi garant al respectării Constituţie.
 
Preşedinte Lorin Ioan Fortuna
 

Comentarii

comentarii