Acasă Eveniment Protestul disperării pensionarilor

Protestul disperării pensionarilor

DISTRIBUIȚI

protest_pensionariIeri, între 10 –12, la Prefectura Timiş
“Noi nu cerşim, ci dorim să se pună în aplicare aceste legi. Asta dorim, iar noul prefect de Timiş să se implice mai mult şi să ne sprijine”, a declarat Silvia Petre, vicepreşedintele UGP Timiş.

Pensionarii din Timiş s-au reunit, ieri, în faţa Prefecturii Timiş, în protestul disperării. Seniorii au strigat în gura mare că sunt muritori de foame cu adevărat, pensiile sunt foarte mici şi au fost minţiţi şi înşelaţi de către autorităţi.

Ei nu mai au nicio speranţă, acum, la bătrâneţe şi nu mai cred în niciun politician sau partid politic. Mitinguri de protest au avut loc în toată ţara. Principalele nemulţumiri sunt neplicarea Legii 250 din 2007, prin care punctul de pensie trebuia majorat la 45% din salariul mediu brut pe economie, din ianuarie 2009, şi neaplicarea Legii 218 din 2008, privind grupele de muncă.

Cu această ocazie, a fost redactată o scrisoare cu toate revendicările şi a fost înmânată prefectului, pentru a fi trimisă Guvernului României. “E un protest paşnic al tuturor pensionarilor către Guvernul României, prin care solicităm aplicarea Legii 250 şi a Legii 218. Cerem să se respecte solicitările noastre.

Până la ora actuală, demersurile federaţiilor pensionarilor nu au fost luate în seamă de către guvernanţi”, a declarat Vladimir Jurăscu, preşedintele Uniunii Generale a Pensionarilor (UGP) Timiş. Nicolae Suciu, preşedintele Ligii Sindicatelor Pensionarilor Timiş, a subliniat că nu e normal ca bătrânii să se adune în faţa Prefecturii Timiş, pentru a-şi cere drepturile constituţionale, dar nu au încotro, fiindcă aceste drepturi nu sunt respectate, deşi sunt prevăzute de legi organice.

“Refuzul guvernului de a aplica Legea 250 şi Legea 218 a determinat organizaţiile de pensionari să recurgă la proteste la nivel naţional, prin pichetarea prefecturilor”, a declarat Suciu. Fiindcă revendicările nu sunt respectate, organizaţiile de seniori s-au adresat şi avocatului poporului. “Noi nu cerşim, ci dorim să se pună în aplicare aceste legi. Asta dorim, iar noul prefect de Timiş să se implice mai mult şi să ne sprijine”, a declarat Silvia Petre, vicepreşedintele UGP Timiş.   
Gh. MIRON

Comentarii

comentarii