Acasă Actualitate Rezultate titularizare 2010: Zeci de profesori de nota 1, în Timiş

Rezultate titularizare 2010: Zeci de profesori de nota 1, în Timiş

962
DISTRIBUIȚI

Sute de aspiranţi din Timiş la o catedră de dascăl au primit note sub 5 la titularizare. Alte sute au luat sub 7 şi au ratat orice şansă de a ajunge la o catedră. Au existat şi zeci de note între 1 şi 2, în Timiş. Inspectoratul Şcolar Timiş nu a fost interesat să facă o statistică a notelor obţinute de dascăli în judeţ. În acest an peste 2.000 de candidaţi s-au prezentat la examenul de titularizare, în Timiş. 800 au concurat pentru continuitate la catedră, restul luptând pentru doar 37 de posturi titularizabile, atât cât au fost scoase în acest în an la concurs.

Rezultate

O singură notă de 10

„Nu am realizat nicio statistică. Au existat lucări foarte bune în Timiş, au fost note mari, dar au fost şi multe lucări care au primit o notă mai mică de 5. Au fost şi note de 1 şi de 2. Mulţi au venit la examen doar pentru a testa exigenţele, ştiind că nu au nicio şansă”, ne-a declarat Cornel Petroman, inspectorul şcolar general adjunct de Timiş. Cea mai mare notă în Timiş – 10, a fost obţinută de un candidat la consiliere psiho-pedagogică. Au fost şi viitori dascăli care au strălucit la limba română, cea mai mare notă fiind 9,8. Aceeaşi notă a fost obţinută şi de un candidat pentru postul de învăţător-educator Cea mai mare notă la biologie a fost 9.35, iar la chimie 9,5.

Contestaţii pe bandă rulantă

Cei 11 dascăli care au fost daţi afară din examen, în Timiş, după ce au fost prinşi copiind pot sta liniştiţi. Au existat sute de candidaţi care deşi nu au trişat au dat doavadă că habar nu aveau de nimic. Imediat după aflarea rezultatelor a plouat cu contestaţii în Timiş. Rezultatele finale vor fi afişate pe 21 iulie. Lucrările contestate vor fi retrimise la centrele naţionale de corectare, unde vor fi secretizate şi apoi corectate încă o dată. Prima etapă de repartizare în şedinţă publică are loc în perioada 22-23 iulie. La nivel naţional din cei 49.203  candidaţi înscrişi s-au prezentat la examenul de titularizare doar 39.649. Toate rezultatele pot fi văzute pe site-ul http://titularizare.edu.ro/2010/.

Comentarii

comentarii