Acasă Actualitate Rotarienii și Aquatim marchează Ziua Mondială a Apei, la Muzeul Apei Timișoara

Rotarienii și Aquatim marchează Ziua Mondială a Apei, la Muzeul Apei Timișoara

DISTRIBUIȚI

Districtul Rotary 2241, împreună cu mai multe cluburi rotary din zona Timișoara, în colaborare cu Aquatim, cu clusterul CLEMS și alți parteneri, organizează o amplă manifestare cu prilejul Zilei Mondiale a Apei, în data de 16 martie 2024.

Evenimentul va avea loc la Muzeul Apei al Aquatim de pe calea Urseni nr. 26 de la ora 10:00.

Dintre subiectele incluse în program amintim prezentări legate de evenimente, privind utilizarea apei în caz de conflicte și proiecte educaționale, privind apa și mediul înconjurător.

De asemenea, va avea loc și vizitarea Muzeul Apei, unde cei prezenți vor primi  explicații de specialitate – a precizat dr. chimist, Cristina Borca, șef serviciu PR Aquatim.

De Ziua Mondială a Apei 22 martie, să ne amintim că “unde e apă, e și viață”.

Cât de multă apă există pe Pământ de fapt?

Foarte puțină. Oceanele acoperă 70% din suprafața Pământului, dar sunt de mică adâncime în comparație cu raza Pământului (11km – Groapa Marianelor / 6000km raza Pamantului). Imaginea arată ce s-ar întâmpla dacă toată apa de pe Terra ar fi strânsă într-o minge.

Diametrul acestei mingi ar fi de vreo 1400km, mai puțin de jumătate din diametrul Lunii. Ca perspectivă, SUA au 4.000km lungime Vest-Est.

Prin calcul matematic, o sferă de 1400km diametru are un volum de 1,3 miliarde km³. Oceanul planetar are acest volum.

Din toată apa de pe glob, 97% e sărată… Ne rămân 3% de apă “dulce”. Din toată apa dulce, 98% e subterană și in ghețare. Iar restul… în râuri și lacuri : apă potabilă, apa pe care o folosim zilnic.

De unde vine apa? Cel mai probabil au adus-o cometele (care sunt compuse și din apă) acum miliarde de ani, când s-au prăbușit pe pământ. Apa de pe pământ e mai bătrână decât întreaga omenire.

De Ziua Mondială a Apei, să ne amintim că “unde e apă, e și viață”.

Comentarii

comentarii