Acasă Actualitate Rotary Club Timișoara a organizat Promenada Inimilor 2023. ”Noi ne-am pus inima...

Rotary Club Timișoara a organizat Promenada Inimilor 2023. ”Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?“

DISTRIBUIȚI

Rotary Club Timișoara a continuat programul „Promenada Inimilor”, prin care rotarienii doresc să promoveze un stil de viață cât mai sănătos, reamintind tuturor că activitatea fizică minim 30 de minute pe zi este cel mai bun mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

Promenada Inimilor este proiectul fanion al mișcării Rotary International în România și reprezintă un apel la acțiune în cadrul Săptămânii Mondiale a Inimii.

În acest scop, rotarienii s-au întâlnit, împreună cu echipa Rotaract și Interact Timișoara în Parcul Copiilor din Timișoara, unde au făcut mișcare timp de 30 de minute. Acțiunii i s-a alăturat și Andreea Lutz, asistent guvernatorul D2241 România și Republica Moldova!

Evenimentul a avut loc în mai multe orașe din România, simultan, și în alte sute de localități la nivel mondial.

Promenada Inimilor este dedicată Zilei Mondiale a Inimii, iar obiectivul evenimentului este de a promova mișcarea în aer liber pentru a parcurge 5.000 de pași, ca mijloc de prevenție a bolilor cardiovasculare.
Promenada Inimilor este un concept simplu şi inovator, o inițiativă organizată în colaborare cu Fundația Română a Inimii şi a Societății Române de Cardiologie, implementată cu succes în numeroase țări europene, pentru conștientizarea și importanța mișcării fizice ca factor decisiv pentru o dezvoltare și viață armonioasă.

Scopul este de a încuraja publicul de toate vârstele şi preocupările să meargă pe jos pentru a-şi menţine sănătatea.

Prevenția, calea către o inimă sănătoasă

„La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?“, este mesajul prof. univ. dr. Dan Gaiţă, profesor de cardiologie şi membru Rotary.

Comentarii

comentarii