Acasă Actualitate Se pregăteşte proiectul tehnic pentru extinderea drumului judeţean spre autostrada A1. Lucrările...

Se pregăteşte proiectul tehnic pentru extinderea drumului judeţean spre autostrada A1. Lucrările încep în primăvară

479
DISTRIBUIȚI

Mult aşteptata demarare a lucrărilor de extidnere a drumului judeţean care face legătura între centura de ocolire a Timişoarei şi autostrada A1 va începe anul viitor, a confirmat, luni, Călin Dobra. Acesta va asigura un acces mai facil spre nodul de urcare de la Giarmata pentru traficul dinspre Timişoara şi este parte a unui proiect mai mare, care prevede extinderea şi pentru partea de drum dintre Timişoara şi sensul giratoriu de pe centură, care traversează Dumbrăviţa, dar care va fi realizată ulterior.

Contractul a fost semnat în toamnă cu firma care execută proiectarea şi execuţia.

„Nu este un proiect simplu, este un proiect etapizat în două loturi. Primul lot va fi realizat de anul viitor, de la centură la descărcarea pe autostradă. Avem obligația să ținem cont de toate accesurile la aceste dezvoltări, PUZ-uri de locuințe, de servicii, trebuie să găsim varianta cea mai optimă, astfel încât să oferim posibilitatea tuturor care au acces la drumul județean. La momentul acesta se discută de un drum colector și accesul prin sensurile de la drumul județean”, a declarat Călin Dobra, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Bucata care va intra prima în lucru este cea dintre centură şi nodul de la Giarmata. Dobra spune că aici vor demara lucrările în primăvara anului viitor, când, se speră, va fi gata proiectul tehnic. Cu lungimea de 6 de kilometri, aceasta presupune alocarea a aproape 30 de milioane de lei, cea mai mare parte fonduri europene.

„Imediat când vom avea proiectul tehnic sper să înceapă şi execuţia lucrării. Pentru acest lot demararea şantierului va avea loc în primăvară”, a mai spus Dobra.

Comentarii

comentarii