Acasă Administraţie Strategia interculturală a Timișului, elaborată în aceste zile la Palatul Administrativ

Strategia interculturală a Timișului, elaborată în aceste zile la Palatul Administrativ

DISTRIBUIȚI

Specialiștii din mai multe domenii dezbat, timp de trei zile, la Timișoara, în cadrul mai multor laboratoare din cadrul proiectului EU-BELONG – O abordare interculturală a integrării migranților în regiunile Europei. În cadrul discuțiilor are loc elaborarea strategiei interculturale a județului.

Marți, a fost deschisă de Alin Nica, președintele CJ Timiș, seria laboratoarelor de învățare din cadrul proiectului EU-BELONG – O abordare interculturală a integrării migranților în regiunile Europei, care se desfășoară la Consiliul Județean Timiș în perioada 21-23 noiembrie 2022.

Strategia va cuprinde atât informații de la beneficiari cât și din partea autorităților și societății civile, astfel încât viziunea conturată să fie una integratoare și incluzivă asupra nevoilor și soluțiilor propuse.

La elaborarea strategiei participă, timp de trei zile, reprezentanți ai instituțiilor publice cu atribuții în domeniul migrației, ai universităților, organizațiilor non-guvernamentale care derulează programe specifice integrării migranților.

Evenimentul se bucură de contribuția unor experți din partea Organizației Internaționale pentru Migrație, ai Universității de Vest Timișoara, ai Universității de Științele Vieții, ai AIDRom, Salvați copiii și din partea Comisiei Europeane, alături de beneficiari ai serviciilor oferite de ONG-uri, studenți străini și persoane care au trecut prin experiența migrației.

Comentarii

comentarii