Acasă Administraţie Sunt 63 în Banat și toate vor fi controlate!

Sunt 63 în Banat și toate vor fi controlate!

DISTRIBUIȚI

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) Timișoara va începe din data de 04.10.2022, până în data de 25.10.2022, acțiuni de verificare  a calității construcției și siguranței în exploatarea barajelor de tip C și D, aflate în întreg spațiul hidrografic Banat.

Acțiunea se derulează în baza Hotărârii nr. 42/03.10.2022 a Guvernului României-Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

La nivelul ABA Banat se vor constitui echipe mixte alcătuite din personal din cadrul Serviciilor de Inspecție Bazinală a Apelor și Exploatare Lucrări Hidrotehnice, care vor efectua controale de specialitate la toți agenții economici/instituții ale autorităților publice centrale sau locale care administrează și/sau exploatează acumulările și barajele din categoria de importanță C și D, din județele Timiș și Caraș-Severin.

Se vor urmări și verifica: existența și valabilitatea actelor de reglementare, starea tehnică și funcțională a lucrărilor și echipamentelor hidromecanice, urmărirea comportării construcțiilor, starea malurilor/versanților acumulării (existența alunecărilor de teren), gradul aproximativ de colmatare a lacurilor de acumulare, existența planurilor de apărare la inundații, gradul de îndeplinire a măsurilor stabilite prin expertize, inspecții tehnice sau alte verificări anterioare, etc.

În spațiul hidrografic Banat avem 63 de baraje din categoria de importanță C și D, repartizate astfel:

în județul Timiș: 39 de baraje

în județul Caraș-Severin: 23 de baraje

În județul Arad: 1 baraj

Toate barajele aflate în administrarea ABA Banat au toate avizele tehnice și funcționează în condiții de siguranță (mențiune: la barajul Oravița Mică lucrările de punere în siguranță sunt în derulare, conform programului de investiții – spune Sorina Neagă, marți 4 octombrie, PR, ABAB Timișoara.

 

Comentarii

comentarii