Acasă Eveniment Tânăra adeptă ISIS, din Timișoara, condamnată definitiv la închisoare pentru propagandă teroristă

Tânăra adeptă ISIS, din Timișoara, condamnată definitiv la închisoare pentru propagandă teroristă

DISTRIBUIȚI

Tânăra din Timişoara bănuită de legături strânse cu membri ai grupării ISIS a fost trimisă în judecată definitiv pentru propagandă teroristă.

Sentinţa de un an, cinci luni şi 10 zile închisoare cu executare vine de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul în care DIICOT Timișoara a trimis-o în judecată pe Livia Maria Băilă, potrivit pressalert.ro.

Ea a fost găsită vinovată de comiterea a două infracțiuni din legea de prevenire și combatere a terorismului, după ce în mai 2020, a fost ridicată de anchetatori din locuința sa din Nădlac, pentru că devenise adeptă a Statului Islamic și s-a autoradicalizat.

Monitorizarea ei a început în urmă cu un an, când SRI a semnalat că arădeanca accesa site-uri extremiste islamiste și le transmitea mesaje de încurajare luptătorilor din Daesh. Cu trecerea timpului, s-a observat cum aceasta s-a radicalizat, iar acțiunile sale au devenit tot mai hotărâte.

De la accesarea de conținut a trecut la răspândirea mesajelor extremiste ale grupărilor teroriste. Prin intermediul rețelelor sociale a luat legătura cu luptători islamiști din Siria și Irak, ajungând să-și declare atașamentul față de cauza Statului Islamic.

Potrivit unor surse, tânăra ar avea doi copii pe care i-ar fi abandonat şi şi-ar fi arătat disponibilitatea de a pleca în zonele de conflict.

Comentarii

comentarii