Acasă Economic Tehimpuls continuă sesiunile de formare pentru întreprinderile din regiunea transfrontalieră România –...

Tehimpuls continuă sesiunile de formare pentru întreprinderile din regiunea transfrontalieră România – Ungaria

486
DISTRIBUIȚI

Asociaţia TehImpuls – Centrul Regional de Inovare si Transfer Tehnologic – organism neguvernamental, nonprofit, având misiunea promovării inovării şi facilitării transferului tehnologic în Regiunea de Vest, a organizat în cursul săptămânii trecute, la Szeged, seminarul Managementul Proprietăţii Intelectuale. La seminar au participat reprezentanţi ai întreprinderilor, precum şi cercetători din regiunea transfrontalieră. Cursul a fost susţinut de István Molnár, avocat specializat în Dreptul Proprietăţii Intelectuale, director al BIOPOLISZ Innovation Services Ltd. din Szeged.
Seminarul a fost cea de-a treia sesiune de instruire desfăşurată în cadrul proiectului „Brokinnovoucher – Sprijin pentru cooperarea şi inovarea întreprinderilor mici şi mijlocii din zona România-Ungaria”, proiect finanţat prin Programul Phare CBC 2006 Romania-Ungaria.
Seminarul s-a bucurat de succes datorită facilitării comunicării şi cooperării dintre actorii proveniţi din cele două regiuni transfrontaliere, datorită calităţii informaţiilor furnizate şi a metodei de prezentare a cursului, nivelului înalt de pregătire a lectorului, dar şi datorită prezenţei unui număr mare de reprezentanţi ai mediului economic şi academic, atât din România, cât şi din Ungaria. În cadrul aceluiaşi proiect se afla în curs de implementare 25 de vouchere de inovare (expertiză în vederea soluţionării unei cereri specifice în materie de inovare) în beneficiul firmelor din regiunea transfrontalieră romano – maghiară şi 75 de oferte de cercetare – dezvoltare – inovare care sunt disponibile pe pagina web a Asociaţiei Tehimpuls, www.tehimpuls.ro.

Comentarii

comentarii