Acasă Actualitate Timișoara are, pentru două zile, un miniport pe Bega

Timișoara are, pentru două zile, un miniport pe Bega

DISTRIBUIȚI

În această dimineață, canalul Bega era, în zona centrală a Timișoarei, gazdă pentru un număr mare de ambarcațiuni. Opt dintre acestea provin din Serbia și au trecut granița spre România, pe apă, pentru prima dată după 70 de ani.

Cele opt ambarcațiuni din Serbia au fost ancorate în spatele Catedralei Mitropolitane după ce au parcurs peste 30 de kilometri de canal din partea românească.

Consiliul Județean Timiș alături de Inspectoratul Teritorial de Poliție de Frontieră Timișoara și ABA Banat au facilitat deschiderea punctului de trecere a frontierei pe canalul Bega, astfel că, în premieră, după aproape 70 de ani, bărcile sârbești au ajuns la Timișoara.

”Timișoara are tot ce îi trebuie pentru a deveni port! Pentru prima dată în aproape 70 de ani, opt ambarcațiuni din Serbia sunt ancorate în Timișoara! Parcurgerea celor 30 de kilometri de canal românesc a fost posibilă datorită proiectului “Repararea infrastructurii de navigatie a canalului Bega” finanțat prin Programul INTERREG IPA Romania Serbia”, a spus președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Comentarii

comentarii