Acasă Actualitate Totul despre mici şi manele, cu primar Ing., Dr.Ș.I., Dhc, Prof.univ. Nicolae...

Totul despre mici şi manele, cu primar Ing., Dr.Ș.I., Dhc, Prof.univ. Nicolae Robu

770
DISTRIBUIȚI

După ce viziunea primarului Nicolae Robu despre mic şi manea a devenit subiect de deliciu naţional, edilul vine cu clarificări: şi domniei sale îi plac micii, nu discriminează maneaua de bun simţ, dar fără afumarea mediului şi discomfort creat altora.

Nicolae Robu a trimis marți o notă internă prin care spune că dispune următoarele: „Se interzice folosirea pe domeniul public al Municipiului Timișoara, în aer liber, a grătarelor, proțapurilor și altor ustensile de gătit cu foc deschis, generatoare de fum și degajatoare de mirosuri de bucătărie de intensități deranjante; „Se interzice interpretarea/difuzarea de manele pe domeniul public al Municipiului Timișoara, în aer liber, precum și practica anunțării de dedicații, indiferent cine și pentru cine le solicită”. Nota internă, semnată primar Ing., Dr.Ș.I., Dhc, Prof.univ. Nicolae Robu, ce nu are nici o valoare juridică, era adresată Societății Piețe SA, Biroului Autorizare Activități Comerciale, Biroului Organizare Evenimente și Politiei Locale.

Într-o postare pe facebook, primarul încearcă acum să dreagă bucuiocul:

“CLARIFICĂRI PRIVIND SUBIECTUL MANELE & MICI

1). Respect dreptul oricui la propriul gust muzical, indiferent care ar fi acesta, deci inclusiv dreptul la îndrăgirea manelelor;

2). Îi respect pe toți cetățenii, indiferent de gustul lor muzical, deci și pe cetățenii iubitori de manele;

3). Nu am interzis manelele în Timișoara, așa ceva neputând nimeni face în democrație. Atâta tot că am dispus interdicții de interpretare / difuzare a lor pe domeniul public în spații deschise, cum ar fi: Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Unirii, Piața Sf. Gheorghe, Piața Traian, Parcul Rozelor, Parcul Justiției, Parcul Central, Parcul Alpinet, Parcul Botanic, Parcul Copiilor.

Și întreb: ce timișorean este acela care ar vrea contrariul?! Ce apreciere ar primi el, dacă ar exista, din partea comunității timișorene?!

4). Manelele pot fi interpretate / difuzate în Timișoara și pe viitor, fără probleme, pe proprietăți private și chiar pe domeniul public, cu aprobare din partea Primăriei, în spații închise;

5). Nu am interzis micii, cârnații etc -cine ar face și cine ar putea face, presupunând că cineva ar vrea, așa ceva?!-, ci doar prepararea lor PE DOMENIUL PUBLIC ÎN SPAȚII DESCHISE -deci: nu vorbim de spațiile private!- cu foc cu cărbune / lemne, producătoare de fum abundent și mirosuri puternice. Prepararea în tehnologii neproducătoare de fum abundent și mirosuri puternice este permisă în continuare, inclusiv pe domeniul public în spații deschise.

Întreb: e normal ca minunatele noastre piețe și parcuri -le nominalizez pe cele mai importante: Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Unirii, Piața Sf. Gheorghe, Piața Traian, Parcul Rozelor, Parcul Justiției, Parcul Central, Parcul Alpinet, Parcul Botanic, Parcul Copiilor- să fie inundate de fum?!

P.S.

1). Aveți în vedere, pentru a mă înțelege mai bine, că ce se vede în poză este în realitate replicat, de obicei, de minim 10 de ori, precum și ventilația naturală extrem de redusă într-o piață!

2). Poza este luată de pe web, cu mulțumiri pentru autor”.

Acum, sperăm să nu ajungem, după această “dezlegare”, la dedicaţii “Maneaua să trăieşte!”

Comentarii

comentarii