Acasă Actualitate Un om, un limbaj penibil: Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean Timişoara

Un om, un limbaj penibil: Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean Timişoara

1863
DISTRIBUIȚI

“Cât la sută aţi făcut pe lângă mine.” Exprimare total neinspirată a noului manager general interimar al Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, captată imediat de pe facebook de către internauţi, prin care voia să-şi evidenţieze meritele profesionale, dar a ieşit ceva total interpretabil, hilar şi interesant. Mai ales că vine din partea unui intelectual care ar trebui să aibă un limbaj ales, nejignitor la adresa semenilor, a pacienţilor, a subalternilor din spital.

Cercetătorul Raul Pătraşcu, cu studii făcute la universitatea din Yale (studii la facultatea de chimie absolvită de medicul timişorean în vârstă de 30 de ani), dar care este rezident în anul I, nu medic primar, aşa cum ar cere-o funcţia de manager de spital, a reuşit să-şi înceapă mandatul public cu un protest al angajaților împotrivă, care-l cer înapoi pe fostul interimar, Marius Craina, dar şi cu aerul de aroganţă neagreat de nimeni.

Penibila discuţie publică, pe facebook, al cărei protagonist este domnul manager Raul Pătraşcu, ar fi pornit de la păreri contrare pe marginea unei intenţii (nereuşite) a sale de a-şi convinge colegii să amâne examenul de rezidenţiat programat pe 8 decembrie, după data numirii sale în noua funcţie.

“Pentru cei speciali care <<au învăţat>> şi insistă cu data de 8 – eu am învăţat şi prind oricum ce vreau, că pentru mine examenul acesta e o glumă pe lângă ce examene dădeam la Yale. Dar totuşi nu mi se pare normal să stau stresat că nu am o dată certă (să fim clari – DATA DE 8 E INCERTĂ ŞI DACĂ TRECE MÂINE LEGEA) şi mai îmi pasă şi de restul care ar rămâne pe lângă fiindcă sunt locuri MULT MAI PUŢINE”.

Discuţia a continuat cu mai multe schimburi de mesaje, ajungând la o postare care a pus degetul pe rană: “Problema e că a fost dat afară un manager (Marius Craina, n.r.) fără nici un motiv şi au numit o diplomă Yale în funcţie. Persoana e problema, nu diploma, dacă citeşti comentarii lăsate de el pe aici te lămureşti. Nu e o problemă faptul că nu e medic, din punctul meu de vedere, un manager nici nu ar trebui să fie medic, nu e nevoie de asta. E nevoie de o persoană capabilă şi cu studii economice pentru a conduce un spital, nu de o diplomă cu gura mare         “.

În final, domnul Raul Pătraşcu s-a supărat rău de tot pe cei care-l “calomniau” şi a răspuns dur, făcându-l pe colegul care a postat “mai mult decât nesimţit, un ticălos”: “Mă doare fix în cot de mulţumiri, că nu pentru asta o fac, dar e patologic să spui că îmi arog merite pentru munca altora. Nu, eu a trebuit să muncesc să repar nişte ticăloşii, băieţi, şi nu pune nimeni botul la ce debitaţi. Îmi spuneţi voi ce să fac cu viaţa mea? Păi băi băieţi, ia daţi un google şi ruşinaţi-vă. Şi spuneţi-mi cât la sută aţi făcut voi pe lângă mine. Ruşine!”.

Şeful judeţean de partid al medicului, Nicolae Robu, îl susţine în continuare, mai mult decât atât, vineri a declarat într-o conferinţă de presă că chiar l-a recomandat superiorilor, ca fiind un tânăr capabil, care merită respectivul port. Şi să mai ştie lumea un lucru, potrivit lui Nicolae Robu: nimeni nu ar trebui să fie uimit că se schimbă directorii când se schimbă guvernul. Pentru că fiecare guvern are o strategie pe care nu şi-o poate îndeplini cu oameni puşi în funcţii de “foşti” şi opozanţi, “Schimbăm totul”, a clarificat Robu.

Comentarii

comentarii