Acasă Editorial Un timișorean autentic: Cristi Brâncovan!

Un timișorean autentic: Cristi Brâncovan!

6833
DISTRIBUIȚI

Despre Cristi Brâncovan știe ”planeta” Timișoara de multă vreme, dar știe și țara. Este un bărbat care-și apără urbea, un timișorean adevărat, care merită tot respectul nostru, nu doar admirația. A devenit cunoscut prin seriozitatea de care a dat dovadă luptând cu un flagel: furtul din buzunare, Îl etichetez a fi ”flagel” , fiind extins în toată lumea, exportat în Europa prin emigrarea unei părți a acestui rău, chiar și din România. Hoții de buzunare, personaje cunoscute, erau, așa cum sper că se știe deja, protejați de cel mai mare cap al structurii Poliției Timiș, Gavrea George Cătălin, adică șeful Biroului Furturi din Buzunare din cadrul Poliției de Investigații Criminale. Polițistul mizerabil, corupt și ticălos este condamnat acum la opt ani și jumătate închisoare, de către o instanță din Arad.

Ca să se ajungă la demonstrația că hoții erau protejați chiar de către cel care trebuia să-i prindă pe ei, a fost nevoie de o muncă constantă, de timp și energie investite de activistul civic Cristi Brâncovan, în fața căruia trebuie să ne oprim să-i mulțumim, iar bărbații ”să-și scoată pălăria”, o expresie rămasă doar la stadiul unei metafore neînțelese de bădărani. Cristi Brâncovan a riscat, i-a urmărit în tramvaie, a cerut vatmanilor să oprească, să sune la 112, a cerut celor din jur ajutorul! În final, hoții prinși au recunoscut, mă întreb, ce-o fi fost în capul nebunului de polițist, crezând că aceștia ar avea… caracter? Of, sărmane corupt, mizerabilă figură a Poliției Timiș, cum ți-ai permis să-ți bați joc de acest activist timișorean?

Pe Cristi Broncovan, cei din Primăria Timișoara l-au etichetat, adesea, a fi NEBUN! Eu propun să ne jucăm puțin cu limba română. Da, este NE BUN cu hoții, nu este bun cu harababura din Poliția Timiș, nici cu cea din Primăria Timișoara, în care au trecere numai cei supuși și umili, numai cei ce-l laudă pe ”prea iubitul fiu al poporului”. Cristi Brâncovan ar merita să conducă un oraș. Dar care ar fi partidul ce l-ar susține, când la noi la români, susținerea este pe relații, bani și constrângeri?

Cristi Brâncovan merită un premiu, nu unul material, unul moral: respectul timișorenilor.

El este acum implicat în alte campanii civice, ultima, cea pe care o dezvoltăm de ani de zile, lupta împotriva urletelor de noapte, căci despre muzică nici nu poate fi vorba… Haosul, debandada, haosul, lipsa de responsabilitate, lipsa de respect a cetățeanului, acestea sunt temele pe care sper să le scoatem din harta Timișoarei!

Comentarii

comentarii