Acasă Eveniment UPDATE: Incendiu impresionant la marginea Timişoarei

UPDATE: Incendiu impresionant la marginea Timişoarei

DISTRIBUIȚI

Depozitul care a ars în proporţie de 100% era asigurat
Incendiul care a cuprins, duminică seara, depozitul de vopsele şi mase plastice al firmei timişorne Condor, a distrus totul. Din fericire pentru ei, firma asigurase depozitul. “Noi nu stabilim pagubele, în opinia noastră, depozitul a ars în proporţie de 100%. Asta pentru că incendiul a fost anunţat foarte târziu. Depozitul era asigurat”, spune Diana Vlaia, purtătorul de cuvânt al ISU “Banat”. Focul, care a blocat timp de mai multe ore circulaţia din Timişoara spre Şag, a fost stins cu câteva minute înainte de miezul nopţii.

 La un pas de dezastru…

“Efectul termic al curentului electric a fost responsabil pentru impresionantul incendiu de sâmbătă seara”, aceasta este explicaţia oficială  dată de ISU “Banat”.
Reţeaua de tensiune a fost suprasolicitată şi datorită faptului că în noaptea de vineri spre sâmbătă o furtună puternică a întrerurpt de mai multe ori curentul în zonă.
“Aveau mai multe aparate băgate în priză în momentul declanşării incendiului”, mai spune Diana Vlaia. 60 de pompieri au fost implicaţi în cel mai puternic incendiu de la începutul anului, din Timişoara.
Opt autospeciale cu apă şi spumă, două autoscări şi zeci de oameni experimentaţi în lupta cu focul, nu au putut limita proporţiile dezastrului. Incendiul a avut loc după pasajul din Calea Şagului, chiar la ieşire din Timişoara.
Pe lângă pompieri, la ieşirea din Timişoara a avut loc o adevărată desfăşurare de forţe.
Zeci de poliţişti, poliţişti comunitari, jandarmi şi mai multe ambulanţe au fost prezente la faţa locului.
Trei mari probleme puteau să transforme în dezastru incendiul de la Timişoara: anunţarea întârziată a focului, lipsa unor surse de apă în zonă şi câteva butelii lăsate în depozit puteau duce oricând la o tragedie.

Comentarii

comentarii