Acasă Administraţie UPT investește peste 27 milioane lei pentru modernizarea și extinderea facultății de...

UPT investește peste 27 milioane lei pentru modernizarea și extinderea facultății de chimie

647
DISTRIBUIȚI

O nouă investiție importantă desfășoară Universitatea Politehnica Timișoara. Regio-POR în Regiunea Vest avansează lucrările la Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din cadrul UPT, care se extinde cu două noi corpuri de clădire și va fi modernizată cu bani europeni.

Au fost semnate aproape toate contractele de achiziții, iar lucrările de execuție sunt în curs. S-au efectuat lucrările de săpătură pentru corpul de clădire A, s-au realizat radierul general și diafragmele la subsol, s-au inițiat lucrările de anvelopare a imobilului existent și cele la parcarea din zona sud.

Lucrările sunt realizate în proporție de aproximativ 17%, iar ADR Vest monitorizează lucrările.

Sediul actual al facultății de chimie va fi eficientizat energetic, modernizat și extins cu noi spații funcționale. Noul Corp A, în regim parter, va crea accesul principal în facultate dinspre bulevardul Vasile Pârvan și va asigura distribuția persoanelor spre construcția existentă și spre noul corp B, fiind realizată și legătura cu Biserica Studenților din vecinătate printr-o pasarelă supraterană. Corpul B este prevăzut în regim S+P+3E.

În zonă vor fi amenajate totodată 110 locuri de parcare.

Proiectul privind „Modernizarea, extinderea și echiparea infrastructurii educaționale universitare la Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului” are ca beneficiar UPT.

Valoarea totală a investiției este de 27,34 milioane lei, din care 26,79 milioane lei finanțare nerambursabilă, asigurată prin Regio-POR 2014-2020. Data de finalizare a proiectului este, conform contractului, 31.12.2021.

La final, peste 650 de studenți vor beneficia de infrastructura educațională modernizată, extinsă și echipată pentru asigurarea unui nivel calitativ ridicat al activităților educaționale și de cercetare științifică.

 

Comentarii

comentarii