Acasă Actualitate Urmașii marelui industriaș Max Ausnit investesc la Lugoj

Urmașii marelui industriaș Max Ausnit investesc la Lugoj

DISTRIBUIȚI

Steven Ausnit, fiul marelui industriaș din perioada interbelică, Max Ausnit, se întoarce în România. Alături de Steven, stabilit acum în SUA, vin în țara noastră, soția acestuia, Anne Ausnit, și cei trei strănepoți ai lui Max Ausnit. 

De asemenea, familia Ausnit va fi însoțită de Nuria Gimeno Martinez Ausnit, soția lui Robert Ausnit, celalalt fiu al lui Max Ausnit, decedat cu 7 ani in urma. Familia Ausnit sosește în România cu ocazia inaugurării Centrului Memorial „Max Ausnit” din Lugoj. Cu acest prilej va fi lansat și un proiect de afaceri în valoare de 15 milioane de euro. Proiectul a demarat deja cu construirea unui complex destinat șoferilor aflați în tranzit în zona Lugoj. Este vorba despre o parcare de camioane securizată şi construită după normele Uniunii Europene SETPOS, un spaţiu de odihnă şi recreere pentru şoferi, un restaurant cu autoservire cu 100 de locuri la mese şi 10 camere de cazare. De asemenea complexul va mai cuprinde o staţie de vânzare combustibil, o vulcanizare şi o spălătorie de maşini. „Am cumpărat mai întâi două hectare de teren, iar apoi am achiziţionat încă 10 hectare. Ausnit a insistat să se dezvolte o afacere în România pentru ca nepoţii să aibă un motiv să vină în ţara tatălui său,” declarat Daniel Olariu, manager al Olariu, Ausnit şi Asociaţii.

Max Ausnit a fost în perioada interbelică, alături de Nicolae Malaxa, unul din cei mai mari industriaşi din România. A fost administrator al Uzinelor şi Domeniilor de Fier din Reşiţa (UDR), cea mai mare societate pe acţiuni care a existat în România înainte de venirea comuniştilor la putere. În 1938, societatea condusa de Max Ausnit a ajuns să aibă cel mai mare capital social şi cea mai mare cifră de afaceri, având un număr de 16.669 de angajaţi. Max Ausnit a făcut parte de-a lungul timpului din conducerea a numeroase companii străine din Viena, Monaco şi companii româneşti precum Societatea Română de Telefoane, Banca Chrissoveloni. În timpul celui de-al doilea război mondial a rămas în străinătate, retrăgându-se în final în Statele Unite ale Americii unde a decedat. Toate proprietăţile sale au fost confiscate de guvernul comunist în 1948.

Comentarii

comentarii