Acasă Actualitate Useriștii din CLT nu cedează prea ușor terenul ultracentral pe care liberalii...

Useriștii din CLT nu cedează prea ușor terenul ultracentral pe care liberalii de la CJT vor să își extindă viitoarea parcare supraetajată

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș (CJT) vrea să facă în centrul Timișoarei, la „un minut de Piața Victoriei”, o parcare supraetajată. Deși deține peste 4.000 m2 de teren, CJT-ul ar dori și o suprafață alăturată, deținută de primărie. Au existat discuții, însă acestea s-au blocat în ultimele luni, iar recent conducerea liberală de la „județ”, cu vicepreședintele Alexandru Proteasa în frunte, ataca administrația locală useristă pentru că ar „boicota” și „tărăgăna” problema.

La ședința de marți, 30 august, a Consiliului Local Timișoara (CLT) a apărut pe ordinea de zi și o adresă a CJT-ului, motiv pentru care a participat chiar Proteasa. Acesta reproșa în urmă cu câteva zile faptul că încă nu există un proiect de hotărâre propriu-zis prin care municipalitatea să fie dispusă la a-și ceda parcela. Nici în plen nu s-a rezolvat mare lucru, useriștii și liberalii s-au criticat reciproc, iar soluția se va căuta cel mai probabil tot în comisia care de câteva luni nu a mai făcut nimic.

De-a lungul discuțiilor de două ore, dialogul s-a purtat între Proteasa și consilierii locali liberali, pe de o parte, și useriști, pe de altă parte. Subiectul de fond a fost atins mai puțin, useriștii ținând să puncteze că nu au încredere în CJT că va finaliza cu bine parcarea, iar liberalii insistând că ceilalți ar fi, mai degrabă, cei care sunt de bună-credință. Pe scurt, vorbindu-se de lipsa de încredere, dinspre useriști s-a aruncat mai mult cu „Castelul Huniade” și „drumul spre Giarmata”; iar dinspre liberali, cu „Colterm” și „impozite crescute”. Cum viitoarea construcție ar urma să aibă și spații comerciale, useriștii i-au mai acuzat pe conducătorii CJT că vor să scoată bani de pe urma spațiului pe care îl cer, dar liberalii s-au apărat: altfel nu ar găsi investitor, fiind vorba despre scoaterea la licitație a administrării parcării.

Alte discuții au fost legate și de prezența la comisia comună de negociere a primăriei și CJT-ului, cea care până acum a rezolvat probleme precum cele de la Aerodromul Cioca sau de la Bastion. Proteasa a spus că useriștii – majoritari în comisie – au lipsit nemotivat la ultimele patru ședințe desfășurate între noiembrie și aprilie, useriștii au spus că Proteasa nu i-a anunțat la timp. Numai pentru un scurt moment s-a pus problema ca CJT-ul să dea terenul, iar primăria să facă parcarea. După cum era de așteptat, liberalii nu au fost de acord, invocând lipsa oportunității pentru CJT și eventualele probleme cu Curtea de Conturi.

Până la urmă, discuțiile s-au încheiat cu cuvântul primarului Dominic Fritz, care i-a acuzat pe liberali că au căutat să dea fără motiv în administrația locală, deși cel mai probabil oricum vor putea face parcarea, chiar și dacă numai pe terenul pe care îl dețin și în prezent. A vrut să îi răspundă Proteasa, însă acestuia i-a fost „tăiat” microfonul. Ce-i drept, după ce anterior mai luase de câteva ori cuvântul. Viceprimarul liberal Cosmin Tabără a propus o nouă întâlnire a comisiei de negocieri, lucru care probabil va și urma, în condițiile în care discuțiile de marți s-au încheiat fără vreo concluzie certă.

 

Comentarii

comentarii