Acasă Politica USR PLUS Timiș îl susține, în continuare, pe prefectul Zoltan Nemeth, chiar...

USR PLUS Timiș îl susține, în continuare, pe prefectul Zoltan Nemeth, chiar și după ce s-a cerut demiterea acestuia

1721
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții partidelor USR și PLUS, filialele de Timiș, își reafirmă susținerea pentru prefectul județului Timiș, Zoltan Nemeth, chiar și după ce deputatul liberal Ben Oni Ardelean i-a cerut ministrului de Interne, Lucian Bode, să-l demită pe reprezentantul guvernului în cel mai vestic județ al țării. Într-o ședință a Biroului Politic Național al PNL, Ardelean a cerut, pe lângă demiterea prefectului, și schimbarea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, dar Ludovic Orban i-ar fi spus să „mai cumpătat” în declarații.

După ședință, printr-o postare pe Facebook, deputatul liberal puncta că, potrivit raportului Corpului de Control al ministrului Afacerilor Interne, și Nemeth și-a depășit prerogativele în acțiune de „descindere” desfășurată de Ana Munteanu la restaurantul unui hotel din Timișoara pe 20 martie. În același raport se mai arăta că o angajată a prefecturii a participat activ, „sub acoperire”, la acțiune, iar prefectului, într-un comunicat MAI, i se cerea să ia măsuri.

„Datoria noastră este să facem tot ce ne stă în putință pentru stabilitatea și binele județului nostru. Reprezentanții noștri au un mandat ferm, asumat, de a fi în slujba cetățenilor care ne-au acordat încrederea și votul”, au declarat copreședinții, ca răspuns la cererea liberalului, copreședinții USR PLUS Timiș, Cristian Moș și Raul Olajos.

Reprezentanții USR PLUS, consideră că, deși nu a beneficiat de o perioadă de acomodare după învestire, prefectul a performat în funcția sa. A fost o perioadă cu „nenumăratele provocări generate de situația fără precedent pe care pandemia globală de COVID-19 a creat-o”, punctează reprezentanții alianței, într-o postare pe Facebook.

„Prefectul USR PLUS este conștient de imensa responsabilitate care apasă pe umerii săi. Și-a asumat decizii grele, impopulare, știind că rolul său este acela de a proteja județul și cetățenii acestuia. Avem încredere că Zoltan Nemeth va continua să acționeze într-o manieră demnă de funcția de prefect al județului, rămânând la fel de eficient în combaterea pandemiei și în gestionarea multiplelor probleme ce țin de prefectură”, au mai adăugat cei de la USR PLUS.

Comentarii

comentarii