Acasă Actualitate Vacanța s-a terminat! Polițiștii timișeni desfășoară o acțiune de zece zile pentru...

Vacanța s-a terminat! Polițiștii timișeni desfășoară o acțiune de zece zile pentru prevenirea victimizării minorilor

212
DISTRIBUIȚI

Între 1 și 10 septembrie, polițiștii din toată țara, inclusiv cei din cadrul IPJ Timiș, desfășoară o acțiune de prevenire a victimizării minorilor. În cadrul acestei acțiuni vor avea loc mai multe întâlniri cu părinții și bunicii celor mici, în cadrul cărora vor discuta despre siguranța celor mici, atât în viața reală, cât și în cea on-line.

„Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?” este sloganul campaniei care este derulată de Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, în premergătoare începerii anului școlar 2021-2022. Printre altele, polițiștii vor fi transmite recomandări privind comportamentul preventiv acasă, pe stradă și în trafic, despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, dar și despre bullying (hărțuire).

„După un an dificil, copiii noștri se vor întoarce fizic, la grădiniță și/sau școală. Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, prin intermediul polițiștilor din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, reamintește fiecărui părinte că siguranța lor și a copiilor lor este cea mai importantă. Cel puțin 5 minute pe zi, gândește-te la ce face copilul tău, unde este și cu cine. (…) Reamintim tuturor că siguranţa copiilor este răspunderea noastră, a tuturor, părinţi, bunici sau reprezentanți ai instituţiilor abilitate să prevină delicvenţa juvenilă şi să combată orice situaţie ce ar putea contribui la victimizarea minorilor”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Comentarii

comentarii