Acasă Economic Vineri începe ROVINHUD WINE SHOW, ediția a 6-a

Vineri începe ROVINHUD WINE SHOW, ediția a 6-a

631
DISTRIBUIȚI

Weekendul acesta va avea loc cea de-a 6-a ediție ROVINHUD WINE SHOW, un eveniment ce-și propune, ca în fiecare an, să promoveze vinul de calitate și responsabilitatea socială.

“La ROVINHUD vinul apropie oamenii și-i sprijină pe cei care au nevoie de ajutor, iar anul acesta, întreg profitul evenimentului va fi donat Asociației Ceva de Spus, pentru susținerea proiectelor de conștientizare și accesibilizare pe care le derulează”declară Zoltán Szövérdfi-Szép, coordonatorul evenimentului.

În plus, cei care donează sânge, până în 15 noiembrie inclusiv, vor primi o intrare gratuită la ROVINHUD în zilele de vineri sau duminică, iar accesul se face pe baza adeverinței de la centrul de transfuzii!

Peste 300 vinuri de cea mai bună calitate pot fi degustate în cele 3 zile de eveniment, de la crame și distribuitori, care au fost atent selecționate pentru publicul larg. S-au diversificat expozanții de importuri și din străinătate, pentru a putea vedea unde se află România în contextul internațional și s-au invitat și câteva crame noi și promițătoare, ale căror vinuri nu se cunosc foarte bine.

Capitolul masterclass-uri este ca de obicei la înălțime oferind câteva experiențe de neratat. Anul acesta se concentrează pe soiurile autohtone și calitatea lor, având o degustare de 16 Fetești Negre sub îndrumarea lui Imre Szakács-Orha, probabil cel mai mare expert al acestui soi.

Rod Smith, Master of Wine, va vorbi despre soiurile autohtone și calitatea lor în contextul internațional, dar se va vedea și cât de bine se asociază ficatul de gâscă cu Champagne sau cu vinurile de desert din Tokaj.

Se va organiza și un meci amical cu vinurile roșii de top din România și Republica Moldova arbitrat de cel mai avizat expert de vin pe regiunea aceasta a lumii, Caroline Gilby, Master of Wine.

Darrel Joseph, scriitor de vin și expert pe zona Europei Centrale și Balcani va compara trei comori ale regiunii: Vranac, Negru de Drăgășani și Blaufrankisch.

Cei care sunt curioși de vinuri produse cu tehnologie diferită față de ce se găsește în comerț, vor avea posibilitatea să deguste și vinuri extreme, sub îndrumarea lui Zoltán Kormos.

Ca și în anii precedenți, vorbitorii sunt cei mai buni din țară și străinătate, voluntari și prieteni ai ROVINHUD și ai cauzei pe care o reprezintă.

Și anul acesta întreaga echipă lucrează voluntar pentru a crea din nou o experiență de neuitat, iar ”profitul” generat va fi folosit de către Asociația Ceva de Spus pentru a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu dizabilități din Timișoara și din țară. La această ediție se vor putea întâlni și tinerii ale căror vieți au fost schimbate datorită ediției de anul trecut, prin cumpărarea de bilete la ROVINHUD 2018 sau oferirea de sprijin de câte ori a fost nevoie.

“Vino să deguști din 300 de vinuri de soi și să-ți rafinezi papilele la masterclass-uri cu experți internaționali de renume. Întreg profitul evenimentului este folosit în beneficiul persoanelor cu dizabilități.”

Vă așteptăm la ROVINHUD WINE SHOW, ediția a șasea. Un eveniment de viță nobilă.

Detalii și bilete pe www.rovinhud.ro

Comentarii

comentarii