Acasă Actualitate 148 de ani de existență a Partidului Național Liberal

148 de ani de existență a Partidului Național Liberal

DISTRIBUIȚI

Partidul Naţional Liberal împlineşte, miercuri, 148 de ani de la înfiinţare, iar reprezentanţii acestuia au transmis că se mândresc cu realizările istorice, dar se concentrează pe prezent şi privesc spre viitor.

”Pentru mine, liberalismul este mai mult decât o doctrină, mai mult decât un partid, este o stare de spirit și un mod de viață.

Din 24 mai, când Ion C. Brătianu, Mihail Kogălniceanu, A.G. Golescu, Gh. Vernescu și Tache Anastasiu au pus bazele formațiunii politice care avea să marcheze istoria României moderne, au trecut ani mulți și societatea românească a trecut prin transformări profunde. Și partidul nostru s-a schimbat din multe puncte de vedere, dar valorile pe care s-a construit doctrina liberală au rămas aceleași.

Aceste valori pe care mai multe generații de liberali au construit sunt pilonii pe care punem cărămidă peste cărămidă și consolidăm o construcție solidă și durabilă.

Dar un partid sau un curent politic nu este nimic fără oameni. Astăzi, poate mai mult ca niciodată, este momentul ca liberalii din România să redescopere unitatea. Să trecem peste orgolii și mândrii și să ne întoarcem la esență, la fundația pe care s-a clădit această structură a libertății și democrației.

Arătăm că liberalii pot fi uniți și pot face mai mult bine împreună. La mulți ani, PNL! La mulți ani, liberali din România!”, a declarat Alin Nica, președintele PNL Timiș și președintele CJ Timiș.

La rândul său, viceprimarul Cosmin Tabără, președintele PNL Timișoara, a transmis următorul mesaj:

”PNL a contribuit la cele mai importante momente din istoria tării noastre prin reprezentanții săi. De la Independență la Unire, la reforme economice, la guvernare după 1989, atunci când alte partide au dat bir cu fugiții… PNL și-a asumat cele mai grele momente de guvernare și a reușit să ducă cu bine România în vremuri moderne. La mulți ani, PNL!!”

Comentarii

comentarii