Acasă Actualitate 1,6 milioane de lei pentru drumurile de la Sasca Montană

1,6 milioane de lei pentru drumurile de la Sasca Montană

414
DISTRIBUIȚI

 Un proiect în valoare de peste 16 miliarde de lei vechi – contractul de demarare a lucrărilor, în speță – a fost semnat vineri la Consiliul Județean Caraș-Severin. Este vorba de lucrări de modernizare a străzilor din localitatea Potoc, comuna Sasca Montană, susținute financiar în proporție de 90 la sută de Ministerul Economiei și Finanțelor, cu sprijinul Băncii Mondiale și, respectiv, prin intermediul Agenției Române pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale, diferența reprezentând contribuția proprie a comunității locale. 

De altfel, alături de președintele CJ, Sorin Frunzăverde, senatorul Iosif Secășan, primarul Sascăi, Ion Popliceanu, proiectanți și alte oficialități, la semnarea contractului a fost prezent președintele Agenției, cu rang de secretar de stat, Marcel Hoară. 

Modernizarea rețelei stradale din Potoc se va realiza pe o lungime de trei kilometri și va asigura, în afară de confortul inerent al unor drumuri moderne, accesul mai facil la proprietăți. În același proiect intră șanțuri betonate, podețe dalate, acostamente și alte elemente proprii suprafețelor carosabile moderne. 
”E un exemplu de parteneriat public-privat, a spus președintele Sorin Frunzăverde. Le mulțumesc cetățenilor din Potoc, pentru că și ei au participat cu doi la sută din sumă. Zona reprezintă un potențial semnificativ turistic special, cu precădere turismul cinegetic. M-aș referi însă și la turismul de aventură, aria fiind mai puțin umblată. E un eveniment important pentru comuna Sasca și îl felicit pe primarul Popliceanu că a avut tenacitatea să ducă acest proiect până la capăt.”
Proiectul a luat naștere în 2005, a mărturisit președintele Agenției de Dezvoltare, Marcel Hoară, chiar în biroul președintelui Sorin Frunzăverde. Fosta guvernare, însă, nu a găsit cu cale să-l mai continue. Proiectul a fost însă reluat în 2009. 
”De fapt, proiectul, gândit prima oară în 2005, este mai vast, a spus Marcel Hoară. După Sasca Montană urmează Oțelu Roșu, Iablanița iar la Bozovici sunt aproape finalizate lucrările. Acest proiect, de la Sasca, urmează a fi finalizat până la 31 mai 2012.”
Senatorul PDL de Caraș-Severin, Iosif Secășan, prezent la evenimentul semnării contractului, și-a exprimat satisfacția – mai ales că domnia sa e originar din această localitate – că Potocul și comuna Sasca Montană 
 

Comentarii

comentarii