Acasă Actualitate 20 de ani de Smithfield România, 4.600 de specialiști dedicați în a...

20 de ani de Smithfield România, 4.600 de specialiști dedicați în a produce „Hrană bună. În mod responsabil.”

DISTRIBUIȚI

2024 marchează 20 de ani de la debutul operațiunilor Smithfield România și tot atâția de angajament continuu în formarea de cariere de succes. „De la programe de internship sau programe de training personalizate, oportunități de dezvoltare profesională, proiecte de implicare în comunitate, la programe și premii de recunoaștere a performanței, de 20 de ani investim continuu în formarea și dezvoltarea echipei noastre.”, Goran Panici, Director General, Smithfield România.

Investiție continuă în cariere sigure, de viitor

Smithfield România este unul dintre cei mai mari angajatori din Banat, acolo unde locurile de muncă sigure oferite de companie sprijină indirect crearea unui lanț valoric stabil, având un impact important asupra angajaților, furnizorilor locali din industrie sau furnizorilor de servicii adiacente, fermierilor și asupra a 66 de comunități locale.

Stabilitatea este un cuvânt definitoriu pentru Smithfield România, ales cu prioritate chiar de către angajați atunci când sunt rugați să definească experiența lor în cadrul echipei.

Compania investește continuu în promovarea și formarea specialiștilor în creșterea animalelor și procesarea cărnii, în menținerea siguranței și sănătății la locul de muncă, în proiecte comunitare semnificative pentru zonele din care provin membrii echipei.

Smithfield România a dezvoltat 3 tipuri de programe pentru formarea, perfecționarea și dezvoltarea celor 4.600 angajați și atragerea de noi, tinere talente.

  1. Programe de training și certificare internă

Echipa Smithfield România își asumă responsabilitatea de a produce carne de porc într-o manieră sustenabilă. De aceea, programele de training intern se adresează angajaților din departamentele Producție, Calitate, Veterinari, dar și din departamentele conexe.

În funcțiile de ariile în care își desfășoară activitatea, angajații Smithfield România beneficiază de diverse cursuri de calificare și specializare și perfecționare: lăcătuși mecanici, electricieni, sudori, stivuitoriști, formatori etc.

„Programele sunt individualizate și dezvoltate în funcție de specificul fiecărui departament/secție astfel încât să fie dezvoltate competențele necesare pentru asigurarea standardelor operaționale și de calitate la cel mai înalt nivel.”, declară Valer Martin, Director HR Smithfield România.

  1. Programe de dezvoltare profesională pentru angajații cu potențial managerial și pentru echipele de coordonare

Este important ca angajații să fie sprijiniți pentru a avea rezultate excelente în fiecare zi. Astfel, am elaborat programe specifice echipelor de management, adaptate responsabilităților ce le revin în cadrul companiei. Smithfield România organizează programe dedicate pentru dezvoltarea competențelor de comunicare, management, tehnici de vânzare și negociere, modelate pentru fiecare echipă în parte.

  1. Program de Internship

Smithfield România îşi deschide anual porţile pentru studenţii interesaţi să înţeleagă şi să experimenteze partea practică a domeniului creşterii animalelor şi a producerii cărnii de porc, dar și activităților conexe. Studenții au ocazia de a lucra într-o industrie în continuă dezvoltare, în cadrul unei companii lider în domeniul creșterii animalelor și în industria alimentară.

„Nu există performanță fără investiție. Ne mândrim să fim unul dintre cei mai mari angajatori din zona de vest a țării, având peste 4.600 de profesioniști dedicați. Și ne responsabilizează. Zi de zi, în ferme, pe liniile de producție, în comunități și magazine, angajații Smithfield România își dăruiesc toată priceperea și au grijă ca promisiunea asumată a companiei «Hrană bună. În mod responsabil» să fie respectată și să genereze schimbarea în bine.”, completează Valer Martin, Director HR Smithfield România.

4.600 de colegi dedicați pentru a produce „Hrană bună. În mod responsabil”

La Smithfield România, producerea de „Hrană bună. În mod responsabil” e mai mult decât o promisiune.

Este busola culturii organizaționale, în inima căreia sunt transparența și încurajarea de idei inovatoare.

Este un angajament față de locurile de muncă sigure, investiția în cariere de succes, grijă pentru animalele din ferme și mediul înconjurător.

Este sprijinul continuu oferit comunităților locale. Angajații împliniți vin din familii fericite. Așa că Smithfield România investește în dezvoltarea comunităților în care își desfășoară activitatea încă de la începutul operațiunilor.

Povestea de zi cu zi a Smithfield România, în cuvintele angajaților

„Entuziasmul echipei tinere cu care lucrez îmi oferă energia necesară pentru îndeplinirea tuturor proiectelor.” – Liliana Mineață, Compensation & Benefits Coordinator.

Lili lucrează în departamentul Resurse Umane de la începuturile activității companiei, când echipa Smithfield România era formată doar din 150 de angajați. A contribuit, la fel ca mulți alți colegi, la evoluția companiei, a asistat la extinderea activității, la dezvoltarea de noi departamente în cadrul cărora au crescut mulți profesioniști.

Lucian Crăciun, Șef de linie în cadrul secției de Semi-procesate, găsește extra-motivație în programele de responsabilitate socială ale Smithfield România, „Mi-a plăcut mult că am putut să fac niște elevi mai fericiți, oferindu-le rechizite din partea companiei.”

Alexandru Marinică, Team-leader și gestionar de livrare carcasă, de peste 10 ani în echipa  Smithfield România, declară că „Am venit când aveam 19 ani, mi-a plăcut și nu am mai plecat.”. Pentru noii colegi, Alexandru are un mesaj care ilustrează perfect cultura organizațională a Smithfield România „Să își aloce o perioadă de adaptare și să țină cont de faptul că orice problemă ar avea, echipa este acolo să îi ajute. Nu discuțiile în contradictoriu rezolvă problemele, ci atitudinea deschisă și cooperantă.”

Mai multe povești ale membrilor echipei Smithfield România sunt disponibile pe www.smithfield.ro, secțiunea Cariere.

Valorea unei companii este dată de echipă

Smithfield România numără 20 de ani de perseverență în fața provocărilor și grijă neîntreruptă în a oferi rezultate pe măsura așteptărilor atât pentru angajați, cât și pentru clienți, industrie și comunitate.

Reușita vine tocmai din investiția în echipă: din identificarea calităților fiecărui angajat, amplificarea lor prin programare de specializare ori dezvoltare, garantarea unui mediu optim de creștere, cu o cultură organizațională sănătoasă, cu instrumente, sisteme de lucru și colegi cu același grad de dedicare.

„Succesul nu poate fi altfel decât împărtășit. Mulțumim celor care dau suflet echipei Smithfield România. Fără voi, nu am fi devenit una dintre cele mai longevive companii din industria alimentară și zootehnie din țară.”, Valer Martin, Director HR, Smithfield România.

Comentarii

comentarii