Acasă Actualitate 3,5 milioane de euro pentru OncoGen Timișoara pentru diagnosticul cancerului la nivel...

3,5 milioane de euro pentru OncoGen Timișoara pentru diagnosticul cancerului la nivel molecular

1132
DISTRIBUIȚI

Cercetătorii și doctorii de la OncoGen Timișoara fac pași înainte pentru terapii cât mai avansate în tratamentul cancerului. Printr-un proiect transfrontalier semnat în parteneriat cu spitalul județean din Reșița și cu parteneri din Serbia, Spitalul Județean Timișoara va beneficia de suma de 3,5 milioane de euro pentru a achiziționa aparatură pentru OncoGen – Centrul de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului.

„Aparatura care va veni va duce diagnosticul la nivel molecular, genetic, și va duce diganosticul la cele mai avansate baze de date din lume, de unde vom primi o listă cu cele mai bune tratamente. Aparatura pe care o luăm este, în special, aparatură de secvențializare și diagnostic la nivel genetic, de ADN, pentru a dezvolta în Oncogen cel mai puternic centru de diagnostic personalizat și de tratament personalizat din România. Noi putem pune diagnosticul la nivel molecular și apoi, având acces la bazele de date cu citostaticele care dau cele mai bune rezultate, care nu dau rezultate, combinațiile cele mai bune din bazele de date de la nivel mondial, la care avem acces contracost, putem a ameliora tratamentul unor categorii de pacienți”, a spus Virgil Păunescu, coordonatorul OncoGen.

Proiectul transfrontalier este în valoare de 12 milioane de euro, 3,5 milioane de euro revin Spitalului Județean Timișoara (respectiv OncoGen), 2,5 milioane va primi spitalul județean din Reșița și 6 milioane de euro partenerii sârbi.

Comentarii

comentarii