Acasă Economic 50 de milioane de euro pentru cooperarea româno-sârbă

50 de milioane de euro pentru cooperarea româno-sârbă

DISTRIBUIȚI

ro srSecretariatul Comun din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timişoara organizează marți, 15 septembrie, conferinței de lansare a Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia. Uniunea Europeană, alături de Guvernul României și Guvernul Republicii Serbia, finanțează primul apel pentru propuneri de proiecte cu 50 de milioane Euro din care 22 de milioane sunt dedicate proiectelor strategice. Organizatorii doresc să prezinte noul Program și câteva aspecte importante incluse în Ghidurile aplicanților privind dezvoltarea proiectelor în comun.
Evenimentul se va bucura de participarea reprezentanților din Serbia – Autoritatea Națională din cadrul Biroului de Integrare Europeană a Serbiei și a reprezentanților Autorității de Management din România din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Printre invitați vor fi și potențialii aplicanți ai Programului: autorități publice locale și regionale (Consilii județene, Consilii Locale/Municipalități etc.); autorități publice naționale / regionale care funcționează în zona eligibilă; alte organisme publice guvernate de dreptul public, înregistrate și care funcționează în zona eligibilă (prefecturi, instituții de sănătate, educaționale); birouri / filiale ale autorităților publice naționale / regionale care activează în domeniile de intervenție ale Programului, înregistrate și care funcționează în zona eligibilă; organisme non-profit, asociații neguvernamentale, fundații, organizații religioase stabilite conform legislației naționale în vigoare; camere de comerț; muzee, instituții culturale, sportive și turistice etc. Potenţialii aplicanți ai acestui program trebuie să provină din judeţele Timiş, Caraş-Severin sau Mehedinţi și districtele Banatul de Nord, Banatul Central, Banatul de Sud, Branicevski, Borski și Podunavski din Serbia. Pentru realizarea unui proiect trebuie să existe minim doi parteneri, dintre care unul obligatoriu din România şi unul din Serbia.
Proiectele depuse trebuie să se înscrie într-una dintre cele patru axe prioritare ale Programului: 1 – Promovarea ocupării forței de muncă şi servicii pentru creșterea incluziunii, 2 – Protecția mediului şi managementul riscurilor, 3 – Mobilitate sustenabilă şi accesibilitate, 4 – Atractivitate pentru un turism sustenabil.
Ghidurile aplicantului pot fi găsite pe site-ul www.romania-serbia.net

Comentarii

comentarii