Acasă Eveniment 6.500 de puieţi vor fi plantaţi în Timiş, de către 300 de...

6.500 de puieţi vor fi plantaţi în Timiş, de către 300 de voluntari

DISTRIBUIȚI

Lista de voluntari este deschisă

Un copac în plus nu înseamnă decât o şansă în plus pentru planetă, pentru mediul înconjurător. Oamenii încep să înţeleagă asta şi se plantează din ce în ce mai mulţi copaci, chiar dacă, pe cealaltă parte, unii îi taie fără milă şi ilegal. Cumva se compensează. Dar gândirea voluntarilor e ceva de genul „nu pot ei tăia, cât putem noi planta”. Însă unui copac îi ia mult timp să crească şi să ajungă la maturitate, aşa că nu ar fi rău dacă drujba s-ar auzi din ce în ce mai puţin în cazul unor copaci nevinovaţi, care nu sunt bolbavi şi care, din păcate, cad pradă tăierilor ilegale de arbori. 

300 de voluntari din Timișoara sunt gata să planteze 6.500 de puieți de frasin și stejar, pe o suprafață de 1,3 hectare, în comuna Livezile din Timiș. Acțiunea este coordonată de către Eco Club Timișoara și va avea loc în 17 noiembrie. Pe lângă voluntari, s-au alăturat campaniei mai multe companii și instituții de învățământ. Cei interesați se pot înscrie printr-un mail la adresa raluca.lozici@ecotimisoara.ro. Plecarea spre locul de plantare va fi la ora 9, din fața Stadionului Dan Păltinișanu, cu autocarul pus la dispoziție de către organizatori. Mai multe detalii despre acțiune se găsesc la adresa www.ecotimisoara.ro.

95 la sută din puieţii plantaţi s-au prins

Organizatorii vor asigura puieții şi echipamentele de lucru (lopeţi, hârleţe, găleţi). Voluntarii sunt rugaţi să îşi procure propria pereche de mănuşi textile dacă este posibil. Participanţii sunt rugaţi să aibă la ei apă, sandwich, ceva dulce, și, în măsura în care se poate, să îşi asigure transportul până la locul plantării. Pe teren vor exista reprezentanţi ai organizatorilor şi ai partenerilor de proiect care vor instrui, îndruma şi sprijini participanţii pe parcursul zilei de plantare. Până în prezent, în cele două acțiuni de organizate (toamnă 2011 și primăvară 2012), s-au plantat 2,26 hectare – 95% din puieții plantați în toamnă s-au prins. Campania naţională de împădurire este iniţiată de Asociaţia EcoAssist (inițiator al campaniei naţionale de curăţenie „Let’s do it, Romania!”). ECO CLUB Timişoara este reprezentantul județean Timiș, chiar din faza de pilot (primăvara 2011), iar prin proiectul Copacul de Hârtie sprijină această acțiune.

Comentarii

comentarii