Acasă Actualitate Sindicatul din Primăria Timișoara cere anularea și a celei de-a doua organigrame...

Sindicatul din Primăria Timișoara cere anularea și a celei de-a doua organigrame a lui Fritz, suspendată de instanță

DISTRIBUIȚI

Cea de-a doua organigramă a administrației Fritz ar putea avea aceeași soartă cu prima. Miercuri, 13 iulie, sindicatul condus de Tiberiu Negrei a depus în contencios-administrativ cererea de anulare a acesteia, dar și a proiectului de înființare a Administrației pentru Educație și Sănătate și a altor acte subsecvente. În prezent, acestea sunt suspendate ca urmare a deciziei Tribunalului Timiș din 18 mai. Decizia nu este însă definitivă, pe 19 iulie fiind termen la apelul declarat de primărie.

Vă amintim că proiectele de hotărâre de modificare a organigramei și de înființare a noului compartiment au fost aprobate la mijlocul lunii martie, într-o ședință extraordinară convocată de îndată, urgența fiind motivată de fapt de alt proiect care privea centrul de suport pentru refugiații ucraineni. Cele două proiecte au fost discutate și cu o zi înainte în plen, însă „din motive tehnice” nu au putut fi aprobate: au fost mai multe voturi decât consilieri. Chiar și prefectura a avut câteva „semne de întrebare” referitoare la modul în care aceasta a fost adusă pe ordinea de zi în ședința „de îndată”.

Sindicatul condus de Negrei a atacat încă de la început hotărârile de consiliu local (HCL 89/16.03.2022 și HCL 90/16.03.2022). Tribunalul Timiș a amânat de mai multe ori pronunțarea, și pentru că în proces s-a interpus de partea primarului noul sindicat din primărie, cel condus de Marinela Lucuț. Până la urmă, decizia a fost pronunțată pe 18 mai.

În cazul primei organigrame a administrației Fritz, aprobate pe 15 iunie 2021, suspendarea până la o decizie pe fond (în privința anulării) a fost pronunțată pe 16 august 2021. Primăria a pierdut și recursul, iar sindicatul lui Negrei a cerut și anularea. Sindicatul a avut iar câștig de cauză în primă instanță, cu o decizie luată de abia pe 16 iunie 2021.

Comentarii

comentarii