Acasă Actualitate Administrația Fritz a fost „lămurită” de instanță: trebuie să „reintegreze” doi șefi

Administrația Fritz a fost „lămurită” de instanță: trebuie să „reintegreze” doi șefi

DISTRIBUIȚI
Culiță Chiș (stânga), alături de Nicolae Robu și Ioan Goia

Luni, 13 martie, Primăria Timișoara a primit lămuririle pe care le cerea de la Tribunalul Timiș în dosarul care viza anularea primei organigrame, finalizat în decembrie 2022, printr-o hotărâre a Curții de Apel Timișoara. Încă de atunci, primăria a fost nevoită să „reintegreze” doi foști șefi: Culiță Chiș și Ilie Cosmin Petrovici. Acum, i se spune și cum: să îi pună în funcțiile în care erau înainte sau, dacă acestea nu mai există, în unele asemănătoare. În plus, trebuie să le plătească și diferențele de salariu, lucru care oricum era știut încă de la prima decizie din dosar și care a fost confirmat și de decizia definitivă a Curții de Apel Timișoara.

Vă amintim că, în cazul primei organigrame, sindicatul condus de Tiberiu Negrei, care a atacat hotărârea de consiliu local prin care aceasta a fost aprobată, a câștigat pe linie: prima dată pe suspendare, mai apoi și pe anulare. Ce-i drept, între timp a fost aprobată o nouă organigramă, și aceasta suspendată pentru o perioadă, însă care de câteva luni produce iarăși efecte.

Problema cu cei doi șefi ar fi că pozițiile lor de director general la Direcţiei Drumuri, Poduri, Parcaje şi Reţele de Utilităţi (Chiș) și de șef birou la Biroul Autorizare Activităţi Comerciale (Petrovici) nu mai există, în urma aprobării celei de-a doua organigrame. Dacă primul a rămas „șefuleț” în primărie, în compartimentul de transport feroviar (tramvaie), celălalt a ajuns director al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj. Tocmai de aceea primărie și ceruse lămuriri.

Iată ce răspuns a primit:

„Admite cererea de lămurire a hotărârii formulată de pârâţii CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI TIMIŞOARA şi PRIMARUL MUNICIPIULUI TIMIŞOARA în contradictoriu cu reclamantul SINDICATUL LIBER AL SALARIAŢILOR DIN PRIMĂRIA TIMIŞOARA ŞI DIN SERVICIILE AFLATE ÎN SUBORDINEA CONSILIULUI LOCAL AL MUNICIPIULUI TIMIŞOARA, în reprezentarea membrilor de sindicat CHIŞ CULIŢĂ, PETROVICI ILIE COSMIN, (…). Dispune lămurirea sentinţei civile nr. 535/14.06.2022 pronunţate de Tribunalul Timi? – Sec?ia de Contencios Administrativ ?i Fiscal în dosarul nr. 4507/30/2021, în sensul că: Obligă pârâtul Primarul mun. Timi?oara la reintegrarea reclamantului Chiş Culiţă în funcţia de Director General al Direcţiei Drumuri, Poduri, Parcaje şi Reţele de Utilităţi din cadrul aparatului propriu, dacă aceasta mai există în statul de funcţii al autorităţii pârâte sau, în cazul în care funcţia publică deţinută anterior nu mai există, într-o funcţie publică echivalentă. Obligă pârâtul Primarul mun. Timi?oara la reintegrarea reclamantului Petrovici Ilie Cosmin în funcţia de Şef birou la Biroul Autorizare Activităţi Comerciale din cadrul aparatului de specialitate al Primarului, dacă aceasta mai există în statul de funcţii al autorităţii pârâte sau, în cazul în care funcţia publică deţinută anterior nu mai există, într-o funcţie publică echivalentă. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Calea de atac se va depune la Tribunalul Timi? -Secţia contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată în data de 13.03.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

Anterior, în același dosar, la decizia din primă instanță se vorbea și de diferențele de salariu. Aceeași decizie a fost păstrată și la recurs. În plus, pe lângă organigramă aprobată în iunie 2021, fuseseră anulate și alte dispoziții date în baza acesteia. Majoritatea acestor dispoziții vizau angajații puși să își schimbe funcția. Multe dintre aceste dispoziții au fost reluate, însă, odată cu a doua organigramă, cea aprobată în martie 2022.

Comentarii

comentarii