Acasă Actualitate A crescut numărul infracţiunilor ce au ca autori elevii în şcolile din...

A crescut numărul infracţiunilor ce au ca autori elevii în şcolile din Timiş

363
DISTRIBUIȚI

scoala

Elevii au fost, în anul şcolar ce a trecut, autorii celor mai multe infracţiuni în şcolile din Timiş. Chiar dacă aceste infracţiuni s-au mai redus, a crescut numărul celor ce au ca autori elevi.

Astfel, în anul şcolar 2013- 2014 au fost înregistrate 56 de infracţiuni în cadrul scolillor, faţă de 79, o scădere cu 22%. Cele mai multe infracţiuni au fost comise în mediul urban. Infractorii au fost elevii – 29 la număr. A scăzut numărul elevilor care au fost victime – de la 64 la 50 în acest an. Infracţiunile au avut loc în incinta şi în vecinătatea şcolilor – 56 de fapte în total – 28 fapte de lovire şi alte violenţe, 22 furturi, 6 alte infracţiuni – consum de substanţe periculoase. Cele mai multe infracţiuni au fost depistate la Colegiul Tehnic de Vest, Colegiul Henri Coandă, Liceul Lenau.

Regulament de ordine interioară

Accentul va fi pus pe paza instituţiei şi va fi întocmit un regulament de ordine interioară, în special în cee ace priveşte accesul în incintă. “Inspectoratul Şcolar Judeţean trebuie să aibă un rol acvtiv, a crescut numărul faptelor cu autori elevi, asta ar trebui să ne pună pe gânduri, mai ales acolo unde sunt probleme”, a spus prefectul de Timiş Eugen Dogariu. “Vom efectua o analiză în fiecare unitate de învăţământ şi vom analiza care sunt problemele. Să vedem ce e de făcut acolo, în şcolile unde sunt probleme”, a spus inspectorul general şcolar judeţean Aura Danielescu.

Comentarii

comentarii